Managementul Mediului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Managementul mediului are drept scop utilizarea responsabila a resurselor naturale, economice si umane astfel incat mediul sa fie protejat si imbunatatit. El cauta sa protejeze bunurile ecologice valoroase, sa managerieze zonele locale pe cea mai potrivita cale si sa dezvolte relatiile intre populatie si mediul natural. Astazi obiectivele managementului mediului sunt asigurarea principiilor fundamentale ale dezvoltarii durabile care cauta sa puna in locul economiilor mediul pentru acestia si generatiile viitoare.

Implementarea managementului de mediu a devenit un proces in crestere datorita aplicarii legislatiei privind protectia mediului si a reglementarilor precum si cresterii asteptarilor publice privind protectia mediului. Fundamentarea managementului mediului este o intelegere a legilor si reglementarilor care se aplica in intreprinderile industriale. O data ce un program de conformare a fost stabilit in intreprindere, ei ar trebui sa suporte inregistrarea pastrarii mediului bun si curat.

Odata cu aparitia standardelor internationale ISO 14000, managementul mediului a trecut de la o cerinta locala la una globala. Performanta de mediu a intreprinderilor industriale in intreaga lume va fi comparata cu utilizarea standardelor 14000 si abilitatea companiilor de a satisfaceaceste standarde poate afecta acceptabilitateaproduselor lor pe piata marketului.

Sistemul managementului de mediului este un mecanism care se adreseaza unor teme ecologice majore prin alocarea de resurse, desemnarea responsabilitatilor, si o evaluare continua a practicilor, procedurilor si proceselor, care sunt organizate intr-un mod sistematic. De aceea, sisitemul managementului de mediu se distinge ca un instrument puternic care permite organizatiei sa realizeze si sa controleze nivelul performantei ecologice pe care si-o stabileste. Astfel, devine parte integranta a siste 20420i82u mului managerial al unei organizatii si este necesar sa fie coordonat cu eforturile sistemelor manageriale din alte domenii.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Mediului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 123 cuvinte
Nr caractere:
6 887 caractere
Marime:
14.67KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
management, mediu
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!