Managementul Firmelor

Cuprins referat Cum descarc?

1.Functiile managementului firmei.
1.1.Functia de previziune.
1.2.Functia de organizare.
1.3.Functia de comanda.
1.4.Functia de coordonare.
1.5.Functia de control.
1.6.Functia de antrenare.
1.7.Functia de evaluare-control.
2. Principii de elaborare a structurii de organizare
2.1.Principiul unitatii obiectivelor.
2.2.Principiul eficientei.
2.3.Principiul scalar.
2.4.Principiul sferei de autoritate. 
2.5.Principiul delegarii prin rezultate dorite.
2.6.Principiul responsabilitatii absolute. 
2.7.Principiul unitatii de comanda.
2.8.Principiul nivelului de autoritate .
2.9.Principiul diviziunii muncii.
2.10.Principiul definirii functiei.
2.11.Principiul separatiei.
2.12.Principiul echilibrului.
2.13.Principiul flexibilitatii.
2.14.Principiul facilitarii actului de conducere.
3.Concluzii.
4.Bibliografie.


Extras din referat Cum descarc?

1.Functiile managemenrului firmei
Esenta managementului o reprezinta functiile sau atributele,dupa cum a rezultat din definitie.Cunoasterea si intelegerea functiilor managementului in mod aprofundat constituie o premisa majora pentru descifrarea continutului stiintei si practicii riguroase a managementului pentru insusirea si utilizarea eficienta a sistemelor metodelor,tehnicilor,procedurilor si modalitatilor care-i sunt proprii.
Cel care a identificat si analizat procesele de management pentru prima data a fost Henry Fayol,in cadrul lor definind cinci functii principale:1.previziunea; 2.organizarea; 3.comanda; 4.coordonarea; 5.controlul.
Ulterior alti specialisti au partajat procesul de management diferit,stabilind functii partial altele
Astfel,Justin Longeneker si Charles pringle delimiteaza patru functii:
-planificarea si luarea deciziilor;
-organizarea pentru performante;
-dirijarea si motivarea;
-controlul rezultatelor.
Dupa alte opinii,procesul de management se poate partaja,avand in vedere natura sarcinilor implicate de desfasurarea lui si modul de realizare,in cinci functii:
-previziune;
-organizare;
-coordonare;
-antrenare;
-evaluare-control.
Functia de previziune- consta in ansamblul proceselor de munca prin intermediul carora se determina principalele obiective ale firmei-societate comerciala sau regie autonoma-si componentelor sale,precum si resursele si principalele mijloace necesare realizarii lor.
Functia de coordonare- consta in ansamblul proceselor de munca prin care se armonizeaza deciziile si actiunile personalului firmei si ale subsistemelor sale,in cadrul previziunilor si sistemului organizatoric stabilite anterior.
Functia de antrenare- incorporeaza ansamblul proceselor de munca prin care se determina personalul firmei sa contribuie la stabilirea si realizarea obiectivelor previzionate,pe baza luarii in considerare a factorilor care il motiveaza.
Functia de evaluare-control- poate fi definita ca ansamblul proceselor prin care performantele firmei,subsistemelor si componentilor acesteia,sunt masurate si comparate cu obiectivele si standardele stabilite initial,in vederea eliminarii deficientelor constatate si integrarii abaterilor pozitive.
Functia de organizare- desemneaza ansamblul proceselor de management prin intermediul carora se stabilesc si delimiteaza procesele de munca fizica si intelectuala si componentele lor (miscari,timpi,operatii,lucrari,sarcini etc),precum si gruparea acestora pe posturi,formatii de munca,compartimente si atribuirea lor personalului corespunzator anumitor criterii manageriale,economice,tehnice si sociale,in vederea realizarii in cat mai bune conditii a obiectivelor previzionate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Firmelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!