Managementul de Caz

Extras din referat Cum descarc?

Managementul de caz reprezinta una dintre cele mai importante interventii pe care le poate realiza un asistent social, deoarece intreaga evolutie este bazata pe interactiunea persoana in mediu, dpdv ecologic.
Definirea MC:
Managementul de caz - metoda de oferire a serviciilor, prin care asistentul social:
- evalueaza nevoile clientului si ale familiei acestuia;
- identifica, coordoneaza, sustine, monitorizeaza si evalueaza un pachet de servicii multiple, prin care sa raspunda la nevoile clientului.
Etapele managementului de caz in
Cazul Doamnei F.M. Identificarea clientului
Nume si prenume: F.M.
Data nasterii: 27.07.1945
Starea civila:vaduva 
Domiciliul:Com.Tomesti jud.Iasi
Sursa de venit: pensia de urmas-detinut politic
Doamna F.M. a ramas vaduva in urma cu 20 de ani timp in care nu s-a mai recasatorit, preferand sa se mute cu fiica sa in varsta de 43 de ani si cu nepoatele sale in varsta de 21 si 16 ani la mai mereg momentuul actual, formand astfel o familie. Fiica acesteia nu lucreaza cu carte de munca ci este menajeara intr-un alt judet(doar cand este chemata) astfel acestia descurcandu-se doar din salariul ginerului,alocatia nepoatei cele mici si pensia sa.
Batrana s-a pensionat dupa moartea sotului sau;avand pentru inceput o pensie in valoare de 500 Ron crescand ulterior pana la pragul de 800 Ron acest lucru datorita faptului ca ea este sotie de detinut politic beneficiind astfel si de unele reduceri precum scutirea de la plata unor utilitati(radio,tv,abonament telefon) precum si de a beneficia de reducere totala pentru medicamentele de care are nevoie si consultatiile spitalicesti,reusind astfel sa duca o viata decenta impreuna cu copii ei;ea fiind o sursa de venit foarte considerabila pentru intreaga famiilie deoarece cheltuielile zilnice si cele ale unilitatiilor sunt unele destul de mari iar pe langa acestea se mai adauga si constul destul de costisitor al unor medicamente ce nu beneficiaza de compensatie.
-Obstacolele in utilizarea serviciilor:
-Ca si obstacol am putea identifica lipsa unei persoane care sa stea permanent,acum,langa ea-acest lucru la momentul actual nu se poate realiza deoarce fiica si ginerele acesteia lucreaza intr-un alt judet,ei putand fii alturi de ea doar in weekend iar pe toata durata unei saptamanii ea este acasa impreuna cu cele doua nepoate ale sale
-Ca si un al doilea obstacol identificam starea de sanatate care in ultimul timp este ceva mai grava ea fiind diagnosticata cu un romatism ceva mai sever precum si ceva complicatii la inima ceea ce o pune mai mereu pe drumuri intre spital si casa si ii ingreuneava mersul
-La nivel local nu exista servicii de ingrijire la domiciliu pentru persoane in varsta la acre sa apeleze persoanele aflate in dificultate;
-Medicul nu se deplaseaza des la domiciliul persoanei in varsta deoarece se afla in oras si are acces la spitale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul de Caz.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!