Managementul Cunoasterii

Extras din referat Cum descarc?

Tema 1
1. Romania libera. Cercetand cotidianul Romania libera, am observat gruparea informatiilor continute de paginile sale dupa un numitor comun. Astfel, prima pagina constituie un rezumat al cotidianului, rezumat ce cuprinde principalele titluri ale zilei si scurte introduceri ale articolelor aferente. Chiar daca acestea, la prima vedere, par a nu avea nici o legatura, totusi, aceasta exista in sensul ca toate prezinta noutati foarte importante interne sau internationale. De remarcat, faptul ca treimea de sus a mijlocului paginii cuprinde titluri scrise cu caractere foarte mari care vin sa atraga si mai mult atentia cititorului; in general, in aceasta parte a primei pagini regasindu-se noutatile incendiare ale zilei respective. Restul ziarului este impartit pe capitole: politica interna, economie, noutati cotidiene, evenimente deosebite, evenimente culturale, sport, publicitate, divertisment, diverse. Se poate observa ca domeniile de interes sunt in ordinea importantei lor nationale ceea ce sugereaza si publicul caruia i se adreseaza publicatia. Fiecare pagina are in prim plan titlurile cele mai semnificative, atat ca noutate cat si ca apropiere de tema dezbatuta acolo, scrise cu caractere mari, boldate pentru a incita interesul cititorilor pentru tema respectiva. Pe masura ce subiectele articolelor respective au mai fost impartasite cititorilor si in alte dati, acestea sunt redactate cu caractere mai mici, iar articolele per ansamblu sunt mult mai restranse cantitativ. Avand in vedere ca publicul tinta al acestui cotidian este format din persoane diverse, apartinand unor clase sociale si domenii de activitate multiple dar care au un anumit grad de pregatire, articolele prezentate in aceste pagini cuprind informatii de interes general pentru tara, prezentate succint, clar, cu precizarea surselor lor. De exemplu, un eveniment important care afecteaza lumea intreaga va fi prezentat in toate paginile publicatiei, creionandu-se legatura sa cu toate aspectele vietii atat de la noi din tara, deci pe plan intern, cat si international (ex.: recentele atentate din Spania).


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Cunoasterii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!