Managementul conflictui la locul de munca

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul I
1.1. Introducere 3
1.2. Notiunea de conflict 4
CAPITOLUL II - Situatia conflictuala la locul de munca 5
Capitolul III - Concluzii si propuneri de solutionare a conflictului 8


Extras din referat Cum descarc?

CAPITOLUL I
1.1. Introducere
In oricare companie mai devreme sau mai tarziu, apar conflictele de munca, care din pacate nu strica doar atmosfera din cadrul acesteia, dar pun si piedici eficientei la locul de munca. Motivele certurilor sunt complexe, si anume de la munca in conditii de presiune pana la faptul ca angajatii trebuie sa faca grup cu oamenii cu care nu au nimic in comun.
Pot fi multe exemple de conflicte de munca, de la o neintelegere cu privire la chestiuni tehnice si pana pareri diferite asupra unui proiect, a unei decizii. Pentru atenuarea conflictelor de munca intotdeauna este nevoie de interventia unui unui manager sau a unui lider, pentru a calma atmosfera, intrucat mediul de lucru sa nu fie unul neplacut, ci placut.
Un manager trebuie sa aplice mai multe metode de rezolvare a conflictelor, acestea sunt diferite in functie de motivele care au dus la aparitia problemei.
Managerul va avea ca sarcina identificarea exacta a nivelului conflictului care afecteaza obtinerea performantelor, respectiv momentul in care stimularea conflictului poate avea efecte benefice asupra companiei.
1.2. Notiunea de conflict 
Notiunea de conflict este utilizata pentru a descrie si arata mai multe stari afective ale oamenilor, precum ar fi nelinistea, rezistenta, agresiunea deschisa si toate tipurile de interactiune si opozitie, inclusiv competitia.
Conflict poate descrie o neintelegere, ciocnire de interese, dezacord, disputa, discutie, precum si o contradictie intre ideile, interesele sau sentimentele diferitelor personaje, care provoaca desfasurarea actiunii.
In conceptia mea, cea mai mare parte a vietii noastre este inconjurata de conflicte, orice persoana indiferent de statut, situatie financiara sau cultura a fost implicata fie voluntar sau involuntar intr-un conflict. Conform Dictionarului Explicativ al Limbii si Literaturii Romane, conflictul reprezinta: ,,neintelegere, ciocniri de interese, dezacord, treapta maxima de ascutire in evolutia contradictiilor antagoniste." 
,,Conflictul a existat si exista intotdeauna intre oameni, fie separat, fie in grupuri de un fel sau altul.Oriunde sunt oameni, exista idei, valori, conjuncturi, stiluri si standarde care pot intra in conflict, ceea ce inseamna ca orice poate fi cauza unui conflict: obiective, scopuri,aspiratii, asteptari neconfirmate, prejudecati, personalitati si ideologii, competitia, sensibilitatea si jignirea, agresivitatea s.a." 
Dupa parerea mea, in Romania managementul conflictelor nu a cunoscut un dezvoltare atat de mare cum a cunoscut in tarile nordice, aceasta componenta a managementului resurselor umane, reprezinta, una de mare interes, deoarece daca aceste conflicte nu sunt rezolvate la timp, pot crea disconforturi in randul angajatilor, deteriora relatiile dintre acestia, fapt care ar duce la dificultate in ceea ce priveste atingerea obiectivelor si desfasurarea activitatilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul conflictui la locul de munca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!