Managementul Calitatii

Extras din referat Cum descarc?

Rezumat
Managementul este o functie profesionala care inseamana a conduce, intr-un context dat, un grup de persoane care au de atins un obiectiv comun, in conformitate cu finalitatile organizatiei din care fac parte.
Calitatea este in cele din urma definita de catre client si reprezinta apropierea proiectului si a produselor de indeplinirea cerintelor si asteptarilor clientului. 
Vechiul adagio despre calitate, ca fiind in ochii privitorului este adevarat - calitatea este in cele din urma masurata de catre client. Telul este indeplinirea sau depasirea cerintelor si asteptarilor clientului. Acesta este un concept decisiv despre calitate.
Scopul managementului calitatii este in primul rand intelegerea asteptarilor clientului in ceea ce priveste calitatea, apoi alcatuirea unui plan si a unui proces proactiv pentru indeplinirea acestor asteptari.
Un bun proces de managementul calitatii va necesita mai multe ore de efort si un cost mai mare la inceput.
Avantajele castigate vor fi mari, pe masura ce proiectul evolueaza.
Cuvinte cheie :
- Calitate
- Management
- Client
- Indeplinirea cerintelor
- Atingerea asteptarilor
- Functie profesionala
- Obiectiv comun
- Costuri
- Beneficii
- Managementul Calitatii 
- Scop
- Proiect
- Concept decisiv
- Avantaje mari
Introducere :
Am ales acest subiect deoarece mi se pare extrem de important ca orice organizatie sa presteze servicii de calitate si sa ofere piectii produse de cea mai inalta calitate.
O organizatie este "de calitate" adica "ofera satisfactii", atunci cand interesele diverselor parti interesate de acea organizatie sunt satisfacute. 
Aprecierea este conditionata de pozitia in raport cu organizatia a "partii interesate" care face aprecierea. 
Astfel:
- pentru management "calitatea" reprezinta masura in care sunt respectate normele stabilite si se ating obiectivele stabilite;
- pentru client (beneficiar direct) "calitatea" este vazuta ca masura satisfactiei oferite de organizatie prin produsele si serviciile realizate de aceasta; 
- pentru furnizori "calitatea" este vazuta ca masura in care sunt respectate intelegerile contractuale; 
- pentru "Stat" o organizatie este de "calitate" daca totalitatea activitatilor sale sunt conforme cu reglementarile legale; 
- pentru actionari/ asociati organizatia este de "calitate" daca sunt recuperate investitiile initiale si ofera profitul asteptat; 
pentru angajati organizatia este de "calitate" daca este capabila sa ofere totalitatea conditiilor de lucru si a beneficiilor negociate/ stabilite s.a.m.d..


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Calitatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!