Managementul Calitatii

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE. 4
PREZENTAREA SCOLII CU CLASELE I-VIII, NR.1 SIBIU. 5
STUDIUL DE CAZ: MANUALUL DE MANAGEMENT AL CALITATII. 12
BIBLIOGRAFIE. 30
LISTA CU ABREVIERI.31
CURRICULUM VITAE. 32


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Calitatea in educatie presupune asigurarea conditiilor pentru cea mai buna, completa si utila dezvoltare corespunzatoare fiecarui elev. Acest concept este dependent de valorile societatii in care functioneaza sistemul educational. Dintre valorile calitatii in educatie se pot enumera democratia, umanismul, echitatea, autonomia morala si intelectuala, calitatea relatiilor interpersonale, imbogatirea comunitatii etc.
Calitatea se produce permanent, se imbunatateste continuu. Institutia care furnizeaza educatie trebuie sa asigure calitatea, sa implementeze propriul sistem de management si de asigurare a calitatii. Astfel, trebuie sa se autoevalueze continuu precum si sa propuna masuri ameliorative.
Cea care este responsabila de asigurarea interna a calitatii este scoala. Aceasta calitate se poate realiza pe baza unui parteneriat a celor implicati in procesul instructiv educativ. Managerul institutiei precum si Comisia pentru evaluarea si asigurarea calitatii raspund de elaborarea si realizarea strategiilor privind calitatea serviciilor educationale pe care le ofera scoala elevilor. Managementul calitatii trebuie sa fie centrat pe anumite strategii, structuri, tehnici si operatii prin care institutia demonstreaza evaluarea performantelor de asigurare si imbunatatire a calitatii educatiei si dispune de sisteme de informatii care demonstreaza rezultatele obtinute in invatare.
Manualul calitatii este un document unic, specific fiecarei institutii, in care se descrie standardul de referinta si sistemul de calitate implementat. Acest manual este luat in considerare la efectuarrea auditului de calitate in vederea verificarii modului in care au fost indeplinite cerintele standardului de referinta.
PREZENTAREA SCOLII CU CLASELE I-VIII, NR.1 SIBIU
Scoala cu clasele Nr.1 Sibiu este o organizatie non - profit, care ofera servicii educationale. A fost data in folosinta in 15 septembrie 1989, reprezentand raspunsul unor reale nevoi ale invatamantului primar si gimnazial sibian. La inceput scoala nu s-a confruntat cu probleme privind numarul elevilor, insa pe parcurs, datorita scaderii natalitatii si, totodata, a numarului de elevi, au aparut reducerile de activitate, ce au implicat, la randul lor, pierderea, a unei parti, din personalul calificat existent in scoala.
Institutia dispune de mijloace de invatamant ilustrativ-demonstrative, atat din gama celor audio-vizuale, cat si din categoria celor confectionate sau adaptate de cadrele didactice ale scolii, 3 laboratoare (de fizica, chimie si biologie), un cabinet de informatica, o biblioteca si un cabinet stomatologic. Toate aceste dotari constituie un atuu fata de celelalte institutii educationale existente in zona. Totodata, cadrele didactice calificate si metodele moderne de predare constituie un punct de incredere pentru parinti. Existenta unui gardian in scoala ofera siguranta si protectie atat cadrelor didactice cat si scolarilor.
Un alt avantaj al scolii noastre este oglindit de rezultatele foarte bune obtinute de elevi la diverse olimpiade si concursuri scolare, rezultate care i-au facut cunoscuti tat pe elevi cat si scoala. Elevii care au obtinut rezultate foarte bune au fost vizati de profesorii Colegiului National "Gheorghe Lazar" care i-au inclus intr-un program de pregatire intensiva.
Colaborarea scolii cu doua institutii franceze din localitatea Rennes, Colegiul "La Motte Brulon" si "Maison de la Bellangerais" , constituie un capitol aparte. Aceste relatii au fost initiate inca din 1990 si s-au fructificat in desfasurarea de activitati in comun, vizite reciproce atat la nivelul elevilor cat si al profesorilor, acumulandu-se o bogata experienta.
Din punct de vedere financiar, institutia este sustinuta cu alocatiile de la buget, prin intermediul Primariei, dar dispune si de fonduri extrabugetare, provenite din contributia voluntara a parintilor, sponsorizari, vanzarea maculaturii adusa de elevi etc.
Scoala cu clasele I-VIII Numarul 1 Sibiu isi asuma urmatoarea misiune:


Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Calitatii.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!