Managementul aprovizionării Kober

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2133
Mărime: 27.76KB (arhivat)
Publicat de: Ioana I.
Puncte necesare: 6

Extras din referat

1. Date generale despre firmă

Kober este o companie producătoare de lacuri și vopsele din Piatra Neamț, înființată în anul 1991 și deținută de familia Kober. Aurel Kober, fost inginer la Severnav Turnu Severin, s-a lansat în afaceri pe cont propriu în 1991 și a construit de la zero grupul Kober, afacere împărțită de acesta (95% din acțiuni) cu soția sa, Mariana Kober (cu o participație de 5%). Denumire mărcii vine de la numele familiei care a pus bazele acestei companii, fiind producătoare de lacuri, vopsele, chituri, grunduri, vopsele lavabile, tencuieli decorative, emailuri, diluanți, rășini sintetice, centrale termice. Kober deține trei unități de producție în județul Neamț și una în Iași.

Astfel, compania are o unitate de cercetare și producție specializată în lacuri și vopsele în Turturești, o alta la Săvinești, o capacitate de producție de centrale termice în Vaduri și o unitate de producție de componente electronice în Iași. Compania are un capital social subscris și vărsat de 26 733 653 RON.

Grupul KOBER a pornit cu producția de vopsele și grunduri, utilizând rășini de la alți producători. În 1993 a fost înființată o companie destinată producerii de rășini alchidice necesare atât firmei KOBER cât și altor beneficiari, iar in 1994 a fost înființat compartimentul de cercetare-dezvoltare, constituind o premisă majoră pentru dezvoltarea ulterioară a firmei.

Un lucru demn de remarcat este faptul că de la înființarea companiei, această și-a păstrat același logo, fiind chiar numele companiei.

Momente cheie:

1991: Se deschide prima fabrică de vopsele și rășini în localitatea Turturești, care ajunge în câțiva ani la o capacitate de 30.000 tone/an. Această deservește piață de produse decorative și industriale din România.

1994: Se înființează propriul departament de cercetare-dezvoltare.

1995: Prima investiție de mari dimensiuni pentru extinderea și modernizarea firmei (s-a dezvoltat o rețea proprie de distribuție formată în prima fază din societăți mici care s-au dezvoltat o dată cu firma KOBER în anii ce au urmat).

1996: Firma KÖBER SRL este prima din industria lacurilor și vopselelor care obține certificarea sistemului de asigurare a calității

1997: Odată cu noul departament de cercetare compania dezvoltă primul sau produs epoxidic industrial "Epomid".

1998: Ing. Aurel Köber a dezvoltat una dintre primele vopsele acrilice ready-to-use "Aqualux" pentru piață din România.

1999: Odată cu lansarea fabricației vopselelor pulberi, Köber devine singurul producător din România de vopsele pulberi.

2000: Köber a fost prima companie din industria lacurilor și vopselelor cu un Certificat de Mediu de către organismul german Germanischer Lloyd. De asemenea, s-a continuat diversificarea gamei de produse în dispersie apoasă și a vopselelor pulberi; s-a lucrat la realizarea noilor produse auto. Tot în acest an, s-a inițiat un proces de acordare a unor noi dimensiuni identității mărcii, prin realizarea unui concept unitar al design-ului ambalajelor, modificarea siglei firmei, trecerea la sistemul de exprimare volumetric.

2005: Campania de promovare ECOPLAST a fost premiată cu medalia de aur la festivalul „Golden Hammer” de la Riga, iar gamele de produse pentru protecția lemnului ELEGANT si ECOLASURE EXTRA au fost premiate la manifestările expoziționale EXPO CONSTRUCT București.

2008: Se deschide a două fabrică a companiei, pe platforma chimică Savinesti, cu o capacitate totală de 100.000 tone/an.

2010: Introducerea vopselei superpremium "Zertifikat Plus" prima vopsea cu efect antimicrobian, cu ioni de argint.

2014: Se lansează pe piață "Vopsea pentru exterior Zertifikat Siliconic Plus".

Principalele domenii de activitate care fac obiectul produselor obținute și comercializate de această firmă s-au dezvoltat în jurul mărcii KOBER. În acest sens, încă de la începutul activității, strategia societății a fost aceea de a promova pe piață produse de cea mai bună calitate, încorporând o tehnologie modernă, un sistem de asigurare a calității agrementat de organisme internaționale și o bogată experiență profesională. Pentru realizarea acestui obiectiv, firma KOBER a dezvoltat un parteneriat de durată cu furnizorii externi, având ca atu principal performanța produselor, a asigurat un nivel ridicat de instruire a personalului angajat și, nu în ultimul rând, a urmărit alegerea acelor canale de distribuție care să mențină prestigiul mărcii și să ofere consumatorului final mai mult decât un produs - o imagine a calității.

Preview document

Managementul aprovizionării Kober - Pagina 1
Managementul aprovizionării Kober - Pagina 2
Managementul aprovizionării Kober - Pagina 3
Managementul aprovizionării Kober - Pagina 4
Managementul aprovizionării Kober - Pagina 5
Managementul aprovizionării Kober - Pagina 6
Managementul aprovizionării Kober - Pagina 7
Managementul aprovizionării Kober - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Managementul aprovizionarii Kober.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Aprovizionării și Desfacerii la SC Palisander Rom Com SRL

Introducere Motivarea temei alese Pentru proiectul de management general am ales Societatea Comercială Palisander Rom Com Srl. Am ales firma...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Instrumente de Bază ale Managementului Calității

Instrumente de bază ale managementului calităţii Calitatea este dezvoltată şi susţinută, din punct de vedere comercial, pe toată suprafaţa...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?