Management Strategic - Blog de Afaceri

Cuprins referat

Blog-ul de afaceri 3
Clasificare bloguri de afaceri 3
Blog de afaceri extern 4
Blog de afaceri intern 5
Avantajele unui blog de afaceri: 6
Studiu de caz:"De profesie bloggeri" 6
Bibliografie: 10.


Extras din referat

Blogurile, un nou fenoment Internet care pur si simplu a explodat in ultimii ani. Nu se stie exact numarul lor in Romania, insa numarul celor active nu depaseste 5000 Ceea ce inseamna la nivelul populatiei 0.0005, adica 3 romani din 10.000 foloseste un astfel de instrument Oamenii de afaceri au aici un potential IMENS de a actiona.
Ce este un blog de afaceri?
Un blog de afaceri este in primul rand un blog. Un blog este un site pe internet care respecta o structura a continutului definita prin ordinea invers cronologica in care acesta apare pe prima pagina.
Putin cam complicat, dar exact asta e un blog: o culegere de articole si texte despre un domeniu ales de autor aranjate in ordinea inversa introducerii lor in baza de date (cele mai noi apar cel mai sus pe prima pagina).
Un blog este definit de tema sa si de autor.in comparatie cu site-urile obisnuite de internet, blog-ul a pus foarte mult accent pe experientele personale ale persoanei care scrie in el (un avocat care scrie un blog va scrie despre spete intalnite de el, de obicei, cu ceea ce crede el, intr-un limbaj, de obicei, mai usor decat cel juridic). Explicatia rezida in combinatia unica de tehnologie si continut. In general, blog-urile sunt definite de:
- Personalitate
- Frecventa
- Interactivitate
- Conexiuni
- Fluxul de informatie (feed)
Un blog poate fi definit mult mai larg si, mai mult, exista multe tipuri de bloguri aparute: blog personal, blog de afaceri, fotoblog samd. Dupa cum spune si titlul, noi ne vom ocupa aici de blogul de afaceri 
In al doilea rand, are ca tema o afacere, un domeniu economic sau orice altceva asemanator.Blogul de afaceri are mai multe subcategorii:
1. Bloguri externe:
- Blogul de prezentare
- Blog de marketing
- Blog de branding
- Blog de PR (Relatii publice ) 
2. Bloguri interne:
- Bloguri de promovare a culturii de companie
- Bloguri de idei
- Bloguri/Jurnal de tura
Cam acestea sunt categoriile mari de bloguri de afaceri. Ce pot face aceste bloguri pentru afacerea/firma dumneavoastra puteti afla in continuare.
Blog extern de afaceri:
Cel mai cunoscut tip de blog in Romania in acest moment este blogul extern: fie de promovare, fie de PR, fie de marketing sau de prezentare produse.
Acest tip de blog este oferit public, pentru a fi citit, nu este ceva inchis in cadrul unei comunitati specifice (angajatii unei companii, de exemplu).
Care sunt avantajele unui blog de afaceri extern?
In primul rand, comunitatea. Cititorii blogului sunt oameni care au aceleasi interese cu autorul blogului, care au aceleasi pasiuni sau sunt atrasi de acelasi tip de produs - nu este o surpriza sa vezi o comunitate in jurul unui tip de masina, precum comunitatea formata in jurul blogului scris de Vicepresedintele General Motors. Foarte interesant este raspunsul de multumire al comunitatii la ceea ce a scris Bob Lutz despre noul Chevrolet Camaro.
Comunitatea iti poate oferi noi oportunitati de afaceri, noi idei, iti poate spune daca gresesti sau nu cand propui ceva.
Reduceri de costuri. Comunitatea devine cea care da un raspuns favorabil sau nu cand ii este propus un nou proiect (va dati seama ce ar insemna sa faceti un produs care nu are desfacere?). De asemenea, aceeasi comunitate va propune imbunatatiri si va aduce critici, reducand astfel costurile de cercetare.
Venituri suplimentare: O comunitate care citeste un blog este de presupus ca va apela la autorul/autorii blogului respectiv si atunci cand va dori sa faca o achizitie sau va avea nevoie de servicii in domeniul respectiv - ex.: daca un posesor de pensiune la munte are un blog despre cum sa iti multumesti clientul, despre cum sa te pregatesti de mersul la munte samd ne putem astepta ca atunci cand unul dintre cititorii sai se va hotari sa mearga la munte, sa mearga la el.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Strategic - Blog de Afaceri.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!