Management si Parteneriat Public-Privat

Extras din referat Cum descarc?

I. DATE DE IDENTIFICARE A ORGANIZATIEI 
1. Numele institutiei 
COMPLEX DE SERVICII COMUNITARE DE PROTECTIE SI RECUPERARE A COPILULUI CU HANDICAP SEVER "SFANTUL ANDREI" IASI
2. Scurt istoric 
Cladirea complexului a fost construita in anul 1976,ulterior, in 1990 i-a fost anexata un corp nou destinat unei bucatarii si spalatorii moderne. Constructia initiala a fost destinata pentru cresa si gradinita de copii, pentru ca apoi sa fie transformata in Leagan de copii. Capacitatea initiala a centrului era de 200 de locuri. Din anul 1992 s-a inceput o activitate de recuperare a copilului cu handicap neuro-psiho-motor. Initial dotarea serviciului special a fost facuta cu aparate improvizate.
In 1993, prin HG nr.779 art.2 s-a aprobat schimbarea profilului institutiei din Leagan in Sectie de recuperare neuro-psiho-motorie infantila, in prezent centrul fiind unic in zona Moldovei.
In anul1998, fostul Leagan de Copii Iasi, sectia nr. 2 si-a schimbat denumirea in Centrul de Plasament nr.2 "Sf. Andrei" Iasi.
Cladirea centrului a beneficiat de o investitie de aproximativ 15 miliarde lei din partea Bancii Mondiale pentru renovarea, reamenajarea si modernizarea spatiilor destinate copiilor cu nevoi speciale. Reamenajarea s-a facut in perioada octombrie 2001- octombrie 2003, timp in care activitatea centrului s-a desfasurat intr-o alta cladire din Iasi., str. Plaiesilor nr.9.
Renovarea si modernizarea centrului a avut ca scop reducerea abandonului copilului cu handicap, dezinstitutionalizarea copiilor deficienti prin oferirea unor servicii alternative, imbunatatirea ti diversificarea posibilitatilor de terapie existente, crearea unor spatii de tip familial pentru ingrijirea copiilor rezidenti. Acelati proiect a avut in vedere si crearea unor servicii care sa ajute familia copilului cu handicap, respectiv asistentul maternal ce are in ingrijire un copil deficient. 
3. Scopul complexului
Acest complex ofera copilului cu nevoi speciale protectie si recuperare neuro-psiho-motorie.
4. Structura socio-profesionala a centrului 
Centrul beneficiaza de o echipa de specialisti cu o experienta indelungata in acest domeniu.
Personalul centrului cuprinde :
- 1 sef complex servicii (cu specializare medic pediatru)
- 1 medic neuro-psihiatru
- 2 asistenti sociali
- 1 psiholog
- 2 psihopedagogi
- 1 logoped
- 1 profesor kinetoterapie
- 3 asistenti kinetoterapie
- 5 asistenti medicali
- 23 educatori specializati
- 8 supraveghetori de noapte 
- 6 infirmiere
- 2 spalatorese
- 6 personal bucatarie
- 1 muncitor calificat
- 2 portari 
- 1 sofer
- 1 magazioner
- 1 administrator
5. Descrierea serviciilor oferite
A. CENTRUL DE PLASAMENT PENTRU COPILUL CU HANDICAP SEVER 
Beneficiari : aproximativ 45 de copii cu handicap neuro-psiho-motor, abandonati sau imposibil de reintegrat in propria familie sau familii de substitutie. 
Serviciul este organizat in sistem modular (6 module), fiecare modul are cate 2 dormitoare(pt 4-5 copii), 1 camera de zi (pt. 8-10 copii), 1 baie si 1 oficiu pentru pregatirea gustarilor si autogospodarire. Tot la etaj exista si o sala de mese pentru copii din centru de plasament.
Alte servicii : serviciul logopedic, serviciul psihopedagogic, camera intalnire mama- copil, camera terapie prin lumina, camera meloterapie, o sala de kinetoterapie, o sala de joc, cabinet doctor + sala intalnire specialisti, cabinet medic specialist, magazii. 
Functiile centrului sunt : ingrijire, educare, socializare si dezvoltare afectiva a copilului ; reintergrare si integrare sociala si familiala ; monitorizare si evaluare periodica ; consiliere familie si copil ; sprijinire si monitorizare a familiilor in situatii de risc sau a familiilor substitutive ; recuperarea handicapului neuro-psiho-motor prin serviciile speciale si educatia speciala oferita de centru.
B. CENTRUL DE INGRIJIRE SI RECUPERARE DE ZI PENTRU COPILUL CU HANDICAP SEVER
Beneficiari : un numar de 30 copii cu varste cuprinse intre 3- 7 ani care provin din familiile naturale / largite si din cele substitut, cu afectiuni neuro-psiho-motorii grave.
Acest centru a fost conceput ca o alternativa oferita parintilor in vederea prevenirii abandonului copiilor cu handicap si pentru scaderea numarului copiilor cu handicap institutionalizati.
Servicii oferite : centrul va satisface nevoile zilnice de educatie, strdiu, socializare, exprimarea opiniei, afectivitate, igiena, si alimentatie a celor 30 de copii.
Copii sunt evaluati la intrarea in centru de echipa de specialisti care vaor intocmi programme de recuperare ce vor fi readaptate prin reevaluari succesive pentru fiecare copil.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management si Parteneriat Public-Privat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!