Management Participativ

Extras din referat Cum descarc?

Managementul participativ-caracteristica a managementului modern
Concept :
Managementul unei organizatii poate fi exercitat intr-o optica individuala, cand functiile acesteia sunt realizate individual, de conducatori situati la diferite niveluri ierarhice, sau intr-o viziune participativa, cand deciziile importante sunt adoptate prin participarea sau consultarea colaboratorilor. Sistemul managementului participativ se inscrie intr-o tendinta generala de perfectionare a sistemului si metodelor de management al organizatiilor. 
Necesitatea de promovare a managementului participativ este generata, in primul rand, de complexitatea mereu crescanda a fenomenelor, de rapiditatea schimbarilor care se produc pe toate planurile sub impactul progresului stiintifico-tehnic de multiplicarea numarului de factori care influenteaza mecanismul managerial al organizatiilor. In aceste conditii, este dificil pentru conducatorul individual, oricat de capabil ar fi, sa optimizeze deciziile strategice dar si unele decizii tactice importante. 
Acesti factori, impun o munca participativa de analiza si fundamentare a deciziilor stiintifice, in vederea rezolvarii cat mai eficiente a problemelor cu care se confrunta organizatiile.
Factori :
Evolutia firmei spre managementul participativ are o determinare obiectiva in profundele transformari ce s-au produs in factorii ce conditioneaza carcteristicile si modalitatile de manifestare a proceselor de management.Intre acestea semnalam ca factori care au impus adoptarea acestui sistem :
- Dezvoltarea proprietatii, a obiectului acesteia ;
- Cresterea dificultatii,complexitatii si diversitatii obiectivelor ce revin firmei si componentelor sale ;
- Multiplicarea si diversificarea influentelor exercitate de mediu ambiant, national si international ce necesita reactii rapide ,la toate nivelurile organizatiei ;
- Amplificarea autonomiei decizionale,in special a societatiilor comerciale prin descentralizarea proceselor ;
- Amplificarea importantei proceselor de management si cresterea eficientei ;
- Ritmul rapid de implementare a noilor tehnologii ,cu reflectare in scurtarea timpului de decizie , ceea ce atrage necesitatea implicarii unui numar sporit de salariati competenti ;
- Cresterea nivelului de instruire profesionala si in domeniul managementului a celor aflati la conducere dar si a executantilor ceea ce face posibila implicarea acestora in solutionarea problemelor firmei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Participativ.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!