Management la statiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultura si vinificatie Bujoru

Extras din referat Cum descarc?

Prezentarea firmei
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie (SCDVV) Bujoru are ca obiect de activitate, in primul rand cercetarea in domeniul viticulturii si al vinificatiei si, nu in ultimul rand, productia de vinuri.
Am ales sa prezint managementul acestei institutii deoarece sunt locuitor al orasului Targu Bujor, loc unde se desfasoara si activitatea acestei unitati emblematice pentru orasul nostru, si una dintre foarte putinele, daca nu cumva singura, care a rezistat tavalugului desfiintarilor/vanzarilor/privatizarilor de dupa 1989.
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie s-a infiintat in anul 1977, prin decret prezidential, fiind cea mai tanara statiune viticola din Romania. Scopul infiintarii a fost acela de a promova si sustine cultura vitei de vie in judetul Galati, valorificandu-se potentialul natural reprezentat de numeroase dealuri si terenuri nisipoase improprii altor culturi si favorabile culturii vitei de vie.
SCDVV Bujoru este una dintre unitatile de cercetare stiintifica din domeniul viticulturii si vinificatiei care imbina armonios munca de cercetare cu aspectele de implementare in sectorul de dezvoltare, ce reprezinta in acelasi timp si un camp experimental.
Primii ani ani de cercetari s-au concretizat printr-un aport important in producerea de material saditor viticol din categorii biologice superioare, infiintandu-se astfel mai multe plantatii. Tehnologiile aplicate sub indrumarea specialistilor statiunii au condus la dezvoltarea unitatii si la obtinerea de vinuri remarcate si premiate. Rezultatele stiintifice si-au gasit mai apoi aplicabilitate in unitatea de productie. Dialogul permanent al cercetatorilor cu specialisti din domeniu au dat un avant deosebit sectorului viticol.
Imediat dupa evenimentele din 1989 activitatea institutiei a inregistrat un declin, dar intrarea in Uniunea Europeana a deschis noi perspective. Activitatea de cercetare s-a relansat, a capatat un suflu nou, precum si locul care i se cuvine, ca oricarei activitati de cercetare.
In prezent statiunea este o institutie cu finantare extrabugetara pentru activitatea de dezvoltare si partial bugetara pentru activitatea de cercetare. Prin activitatea sa, SCDVV Bujoru este acel nucleu de stiinta si cercetare care da impuls mediului viticol prin exemplu, perseverenta, seriozitate, calitate, intr-un cuvant prin profesionalism.
Soiurile cultivate sunt dintre cele mai variate si care se pretaza conditiilor pedoclimatice din aceasta arie geografica:
-  Soiuri pentru producerea vinurilor rosii de calitate suparioara: Merlot, Cabernet, Babeasca negra, Feteasca neagra
-  Soiuri pentru producerea vinurilor albe de calitate superioara: Riesling, Feteasca alba, Muscat Ottonel, Sarba
-  Soiuri pentru producerea vinurilor de uz curent: Feteasca regala, Aligote
-  Soiuri de masa: Muscat de Hamburg, Coarna neagra, Chasselas Dore
Teritoriul de raspandire a plantatiilor podgoriilor Dealul Bujorului corespunde aproape in intregime subunitatii geografice Colinele Covurluiului care ofera conditii bio-pedo-climatice favorabile cultivarii soiurilor amintite.
Activitatea de cercetare desfasurata in cadrul laboratoarelor SCDVV Bujoru exploreaza agrotehnica plantei si solului, incluzand:
-  protectia plantelor;
-  agrotehnica antierozionala si tehnici de udare;
-  genetica si ameliorare;
-  material saditor viticol;
-  vinificatia, chimia si microbiologia vinului.
Cercetarea se desfasoara in loboratoare moderne, cu infrastructura si utilaje la standarde europene, care asigura cercetari complexe de tip fundamental si aplicativ, cercetari menite sa conduca la imbunatatirea verigilor tehnologice de potentare a calitatii vinurilor si de pastrare a autenticitatii soiurilor si podgoriilor din care acestea provin.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management la statiunea de cercetare-dezvoltare pentru viticultura si vinificatie Bujoru.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!