Management International - San Marino

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentare San Marino 1
Capitolul 2. Impactul culturii asupra managementului international din San Marino 4
2.1. Etichete si obiceiurile 4
2.2. Simbolistica 5
2.3. Religia 6
2.4. Eticheta si protocolul de afaceri 7
Capitolul 3. Comunicarea in managementul international din San Marino 9
3.1. Mediul economic 9
3.2. Mediul socio-cultural 10
3.3. Mediul politic 11
Capitolul 4. Riscurile in afacerile internationale 13
Capitolul 5. Negocierea internationala in San Marino 17
Capitolul 6. Managementul resurselor umane in San Marino 20
Concluzii 22
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1. Prezentare San Marino
San Marino, oficial Republica San Marino, este un microstat enclavizat inconjurat de Italia, situat in Peninsula Italiana in partea de nord-est a Muntilor Apenini. Dimensiunea sa este de doar putin peste 61 de km2, cu o populatie estimata de peste 30.000 de locuitori. Capitala sa este orasul San Marino, orasul sau cel mai mare este Dogana. San Marino are cea mai mica populatie a tuturor membrilor Consiliului Europei.
San Marino pretinde a fi cel mai vechi stat constitutional supravietuitor al republicii suverane din lume, ca o continuare a comunitatii monahale fondate la 3 septembrie 301, de cioplitorii in piatra Marinus de Arba.
Statutul San Marino este reglementat de Leges Statutae Republicae Sancti Marini, o serie de sase carti scrise in limba latina in secolul al 16-lea, care dicteaza sistemul politic al tarii, printre alte aspecte. 
Economia tarii se bazeaza in principal pe finante, industrie, servicii si turism. Este una dintre cele mai bogate tari din lume, in termeni de PIB (pe cap de locuitor), cu o cifra comparabila cu regiunile europene cele mai dezvoltate. San Marino este considerata a avea o economie foarte stabila, cu una dintre cele mai mici rate ale somajului din Europa, nici o datorie nationala si nici un excedent bugetar. 
San Marino este o enclava in Italia, la granita dintre regiunile Emilia Romagna si Marche intinzandu-se pe aproximativ 10 km de pe coasta Adriaticii, la Rimini. Topografia sa este dominata de lantul muntos Apenini si are un teren accidentat. Cel mai inalt punct din tara este varful Monte Titano, situat la 749 m deasupra nivelului marii. Nu exista intinderi de apa de dimensiuni semnificative. San Marino este a treia cea mai mica tara din Europa, doar Vatican si Monaco fiind mai mici. San Marino nu are nici o campie sau platou natural; acesta este compus in intregime din teren deluros.
Clima este mediteraneana cu influente continentale, cu veri calde si ierni reci.
San Marino are cadrul politic unei republici democratice reprezentata parlamentar: Captains Regent sunt sefii de stat, si nu exista un sistem multi- partid pluriform. Puterea executiva este exercitata de guvern. Puterea legislativa apartine atat guvernului cat si Marelui Consiliul General. Sistemul judiciar este independent de executiv si legislativ.
San Marino a fost initial condus de Arengo, format initial din sefii fiecarei familii reprezentative. In secolul al 13-lea, puterea a fost transferata Marelui Consiliul General. In 1243, primii doi Capitani Regenti au fost numiti de catre Consiliu. Inca din 2010, aceasta metoda de numire este inca in uz.
Legiuitorul republicii este Marele Consiliul General (Consiglio grande e Generale). Consiliul este un legislativ unicameral cu 60 de membri. Exista alegeri o data la cinci ani in toate cele noua districte administrative. Aceste districte (localitati) corespund parohiilor vechi ale republicii.
Din punct de vedere geografic al treilea cel mai mic stat din Europa (dupa Vatican si Monaco), San Marino pretinde a fi cea mai veche republica din lume. Conform traditiei, a fost fondata de un pietrar crestin pe nume Marinus in 301 d.Hr., politica externa a San Marino este aliniata cu cea a Uniunii Europene, desi nu este membru. Tendintele sociale si politice din Republica urmaresc indeaproape pe cele ale vecinului sau mai mare, Italia.
San Marino este impartit in urmatoarele noua municipalitati, cunoscute local ca Castelli (insemnand "castele").
1. San Marino (City of San Marino, oficial Citta di San Marino), este capitala.
Exista, de asemenea, opt municipalitati minore:
2. Acquaviva
3. Chiesanuova 
4. Borgo Maggiore
5. Domagnano
6. Faetano
7. Montegiardino
8. Fiorentino
9. Serravalle
Cel mai mare oras al Republicii este Dogana, care nu este un castel autonom, ci face parte din Castello de Serravalle.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management International - San Marino.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. Sasu Constantin, Management international - suport de curs
2. http://books.google.ro/books?id=PjtBatWW-b4C&pg=PA52&lpg=PA52&dq=Strengths+management+in+San+Marino&source=bl&ots=UFqO25NX6R&sig=a26iPdefIvmUOphYHKKO04cfSEA&hl=ro&sa=X&ei=gupGU_PIA-j8ywOevILoDw&ved=0CFQQ6AEwBQ#v=onepage&q=Strengths&f=false
3. http://en.wikipedia.org/wiki/San_Marino#Administrative_divisions
4. http://www.eoearth.org/view/article/172756/
5. http://www.everyculture.com/No-Sa/San-Marino.html#ixzz2yKU6ef8T
6. http://www.knowyourcountry.com/sanmarino2.html
7. http://www.kwintessential.co.uk/resources/global-etiquette/italy-country-profile.html?highlight=YTozOntpOjA7czozOiJzYW4iO2k6MTtzOjY6Im1hcmlubyI7aToyO3M6MTA6InNhbiBtYXJpbm8iO30=
8. http://www.oecd.org/gov/pem/hrpractices.htm
9. http://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/humanrightsreport/index.htm#wrapper
10. http://www.state.gov/j/drl/rls/irf/religiousfreedom/index.htm#wrapper
11. https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/sm.html


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!