Management în Comert, Turism și Servicii

Extras din referat Cum descarc?

Tema 1 - Prezentati o idee de afaceri in domeniul serviciilor si realizati un slogan de
promovare a acestei afaceri.
Ideea mea de afacere este realizarea unui complex de agrement in orasul Targoviste, care sa contina 3 bazine de inot pentru adulti si unul pentru copii, 2 terenuri de tenis (din care unul acoperit), unul de baschet, unul de handbal, 2 terenuri de fotbal (unul acoperit), o zona verde pe malul raului Ialomita, pista pentru role si biciclete, un patinoar pentru perioada iernii, tenis de masa, teren de volei, spatii de joaca pentru copii, o terasa-bar. Acest complex ar putea fi amplasat in zona fostei baze de agrement Crizantema, la periferia orasului Targoviste. Am ales amplasarea in aceasta zona deoarece este un loc cunoscut de petrecere a timpului liber.
Am ales aceasta afacere deoarece in orasul Targoviste si in imprejurimi nu sunt foarte multe posibilitati de agrement si cu atat mai putin zone in care locuitorii pot practica anumite sporturi. De asemenea in orasul Targoviste sunt doar doua piscine (Daso-Cado si 2000), care pe parcursul intregii veri sunt foarte aglomerate. Targovistenii reclama lipsa unei zone in care isi pot petrece zilele de vara si weekendurile si a unor terenuri unde pot face sport pe timpul iernii. De asemenea s-a constat ca majoritatea celor ce au varsta peste 20 de ani reclama disparitia vechii Baze de Agrement Crizantema si spun ca le lipseste perioada in care puteau sa isi petreaca timpul liber in incinta acesteia.
In continuare prezint numele, sloganul, analiza mediului intern si extern al acestui Complex de Agrement cat si posibilitatile de promovare.
1. Nume: For Fun
2. Slogan: "Have a good time" 
3. Misiunea Complexului de Agrement 4 Fun este de a satisface nevoile de recreere ale consumatorilor din zona municipiului Targoviste. 4Fun ofera posibilitatea petrecerii timpului liber alaturi de prieteni si familie, intr-un cadru natural, intr-un mediu vesel, oferind o gama variata de servicii, la cele mai inalte standard de calitate. Puteti petrece timpul liber la un gratar, sau un meci de fotbal sau alt sport preferat de dumneavoastra, stand la plaja, sau de ce nu, petrecand seara in cercul dumneavoastra de prieteni.
4. Furnizorii
Principalii furnizori sunt:
- SC Electrica SA - furnizorul de energie electrica
- Agroalim Distribution, Sot Pan Grup, Agrisol - furnizori permanenti pentru bucataria terasei
- Manoil Trans SRL, Chindia SA - furnizori de bauturi alcoolice si non-alcoolice
- SC Mirmin Construct, SC TimPool - furnizori de servicii intretinere zgura si piscine
- SC Prescom SA - prestari servicii de salubritate
- Compania de Apa Targoviste
Furnizorii sunt importanti deoarece problemele lor se pot rasfrange asupra activitatii noastre si pot duce implicit la consecinte dramatice. Furnizorii complexului de agrement nu sunt nesubstituibili, insa inlocuirea lor presupune costuri si trebuie evitata. De aceea intre firma si furnizori trebuie sa reziste o relatie de colaborare permanenta.
5. Clientii
Clientii sunt persoane cu domiciliul in Targoviste sau in comunele limitrofe, de toate varstele (tinand cont de multitudinea activitatilor ce pot fi desfasurate aici), cu venituri medii. De asemenea acestia au un stil de viata activ si sunt, in general, fideli marcilor care le aduc satisfactie.
6. Concurentii 
Principalii concurenti sunt: Piscina Daso-Cado si Piscina 2000, Complexul Sportiv Nucet si Zona Lacurilor de la Ilfoveni. Trebuie mentionate insa si cele 2 parcuri care atrag in fiecare weekend un numar impresionant de vizitatori (parcul Chindia si parcul Central).


Fisiere in arhiva (8):

 • Management in Comert, Turism si Servicii
  • prima pagina2.doc
  • tema 1.doc
  • Tema 2.doc
  • Tema 3.doc
  • Tema 4.doc
  • Tema 5.doc
  • Tema 6.doc
  • Tema 7.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!