Management General

Extras din referat Cum descarc?

Management, este un cuvant ce provine din limba engleza, prelucrare a verbului to manage, verb ce a capatat diferite intelesuri, printre care si cel de a conduce, a administra, formandu-se apoi substantivele manager si management.
Managementul desemneaza stiinta conducerii organizatiilor si conducerea stiintifica a acestora.
Desi conducerea a existat inca de la aparitia vietii organizate, 
managementul s-a concretizat ca stiinta numai de la inceputul acestui secolului al XX-lea, fapt datorat caracterului sau multidisciplinar, care este conferit de integrarea sa in cadrul unor concepte, categorii, metode si tehnici apartinand altor discipline. Astfel, putem afirma ca managementul , se contureaza odata cu societatea dezvoltata la un anumit grad tehnologic si industrial. 
Simplu, managementul poate fi definit ca stiinta care a dat nasterii ideii de maximalizare a eforturilor activitatilor individuale sau de grup, cu eforturi minime.
Frederick W. Taylor definea managementul , in cartea sa Shop Management, publicata in 1903, astfel: ,,a sti exact ce doresc sa faca oamenii si a-i supraveghea ca ei sa realizeze aceasta pe calea cea mai buna si mai ieftina".
Totodata, managementul poate fi definit a fi procesul prin care managerul opereaza cu trei elemente fundamentale : oameni, idei si lucruri; in vederea obiectivelor propuse. Managerul este persoana de conducerea care canalizeaza toate resursele organizatiei, in vederea realizarii unor targete bine conturate si definite adaptabile constant la mediul exterior, urmarind realizarea acestora cu eficienta maxima .
Managementul poate fi considerat atat stiinta, cat si arta.
Ca stiinta managementul , duce la cumularea de cunostinte sistematice , dar si experienta, scopul fundamental fiind realizarea scopurilor propuse cu eficienta .
Managementul poate fi considerat arta, deoarece talentul trebuie sa fie una din aptitudinile managerului, care pe langa cunostintele acumulate, acesta ii este necesar in vederea adaptarii tehnicilor, metodelor invatate, la conditiile concrete ce imbraca fiecare obiectiv propus. Exista manageri care se bazeaza pe partial pe elementele tehnice si teoretice acumulate pe baza de studiu si in totalitate pe talent si fler, elemnete de baza ale muncii lor. Arta manageriala, prin inovatia si aportul creativ adus de manageri, datorat in buna masura situatiilor diverse cu care se confrunta, poate fi imbogatita.
Organizatiile sunt o componenta a mediului social contemporan, prin care in societate, sunt evidentiate atat nevoile omului cat si crearea bunurilor si serviciilor de acoperire ale acestora. Fiecare organizate implica existenta a doua sisteme , sistemul de executie care presupune ansamblul actiunilor prin care forta de munca actioneaza asupra capitalului in vederea obtinerii de produse, servicii sau desfasurarea de actiuni cu caracter functional (aprovizionare, vanzare, contabilitate, personal, etc.) , dar si procesul managerial care presupune cunoasterea , organizarea si controlarea mediului intern al organizatiei , cunoasterea mediului extern al organizatiei, in vederea stabilirii si realizarii obiectivelor organizatiei.
Managementul firmei reprezinta o componenta a stiintei managementului, de fapt cea mai dezvoltata, cunoscuta si importanta , peste 50% din literatura mondiala de management fiind consacrata firmei.
Managementul prin functiile sale, isi face simtita prezenta in cadrul tuturor compartimentelor structurale ale unei organizatii, avand un aport substantial in functionarea lor.
Managerul este persoana care exercita aceste functii, in concordanta cu obiectivele si responsabilitatile functiei ocupate. Acesta se poate ghida in concordanta cu informatiile acumulate din studiul siintei managementului, dar deciziile sale trebuie sa aiba un caracter real si adaptate temporal . Totodata, experienta , chiar si cea personala , pot deveni suport al actiunilor cu caracter decizional care aduc ca rezultat realizarea scopurilor organizatiei cu eforturi minime si productivitate maxima.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management General.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!