Management Firma Antibiotice

Extras din referat Cum descarc?

PREZENTAREA SOCIETATII
Firma Antibiotice SA a fost infiintata din anul 1990 conform Legii nr.15/1990 si a Hoatararii Guvernului nr.1200/1990, prin preluarea intregului patrimoniu al Intreprinderii de Antibiotice, intreprindere a carei piata de temelie a fost pusa in anul 1952. Dupa o perioada de 3 ani de lucrari de investitii, in anul 1955, la data de 11 decembrie s-a obtinut prima sarja de penicilina romaneasca in cadrul celei de intai capacitate de productie pusa in functiune.
In decursul timpului in cadrul platformei de peste 40 de hectare pe care societatea isi desfasoara activitatea au fost construite si puse in functiune si alte capacitati de productie astfel ca astazi Antibiotice SA reprezinta o structura complexa de fabricatie concretizata in 9 fluxuri de productie autorizate GMP (Good Manufacturing Practice).
Activitatea este structurata pe doua sectoare majore: obtinerea unor substante active vrac si obtinerea de produse finite in forme farmaceutice diverse.:
- substante active vrac obtinute prin biosinteza si semisinteza din clasa vitaminelor si antibioticelor
- forme farmaceutice:pulberi sterile pentru solutii injectabile,capsule operculate, comprimate orale conventionale si filmate, unguente, supozitoare, solutii pentru uz oral
In prezent Antibiotice SA este lider incontestabil pe segmentul de antiinfectioase de uz sistemic din Romania. Principalele subclase terapeutice abordate, prin prisma medicatiei parenterale si orale (capsule, comprimate) sunt: penicilinele si cefalosporinele.
Cele mai semnificative linii de produse sunt: Ampicilina, Amoxicilina, Oxacilina, Cefort (ceftriaxonum), Ceftamil (ceftazidimum), Cefalexina, Ceforan (cefadroxilum) si Eficef(cefiximum). La acestea se alatura inca trei mari grupe de produse: tuberculostatice, fluorochinolone - Ciproquin (ciprofloxacinum), Norfloxacin, Ofloxacin si macrolide (Eritromicina) cu - 12%, respectiv 32% din consumul fizic din Romania. Urmatoarea clasa terapeutica abordata de compania Antibiotice cu o contributie insemnata la cifra de afaceri este cea a medicamentelor destinate tractului digestiv. Ranitidina fabricata de Antibiotice ramane cel mai cunoscut si solicitat antiulceros din Romania, cu o cota de piata fizica de aproximativ 35%. Raspunzand cererii de piata generate de un public din ce in ce mai constient de beneficiile suplimentelor nutritive, compania a abordat inca din anul 2004 acest segment de piata. Antibiotice propune publicului doua produse destinate asigurarii aportului suplimentar de vitamine si minerale.
Cei 50 de ani de traditie si experienta in domeniul fabricatiei de unguente, creme, geluri si supozitoare, plaseaza in prezent compania Antibiotice pe pozitia de lider pentru doua mari clase terapeutice: sistemului musculo-scheletic si preparate dermatologice, cu aproximativ 60%, respectiv 55% din consumul fizic national. Reprezentative pentru aceste clase terapeutice sunt urmatoarele medicamente: Fluocinolon, Nidoflor, Triamcinolon, Tetraciclina, Clotrimazol, Neopreol, Indometacin, Clafen (diclofenacum), Piroxicam si produse cosmetice: Lavoderm, Cutaden.
Tendinta de crestere accelerata a vanzarilor de medicamente pentru afectiunile sistemului cardiovascular si ale sistemului nervos central, manifestata in ultimii ani, a reprezentat pentru Antibiotice punctul de plecare in dezvoltarea de noi produse din aceste clase terapeutice. Printr-o strategie unitara de produs si de promovare, Antibiotice a fost compania romaneasca care a adus in atentia specialistilor produsul lisinoprilum, un inhibitor al enzimei de conversie. Cunoscut acestora sub brandul Sinopryl, acest medicament ofera cardiacilor o alternativa superioara terapeutic altor inhibitori. In ultimii doi ani, segmentul cardio a fost dezvoltat prin produse noi: Rutoven (terapia topica si sistemica a varicelor), Rompirin (aspirina uz cardiologic), diuretice - Valutens(indapamidum), hipolipemiante - Simcor (simvastatinum).Initial abordat doar prin prisma OTC-urilor - analgezice si antipiretice - medicamentele destinate tratarii afectiunilor sistemului nervos central sunt unul dintre domeniile de perspectiva pentru compania Antibiotice, primul pas in acest sens fiind reprezentat de inregistrarea K-alma(tramadolum), analgezic opioid.
Beneficiind de o indelungata traditie in domeniul productiei de medicamente veterinare, compania Antibiotice detine in prezent un portofoliu de circa 10 produse de uz veterinar. Calitatea medicamentelor de uz veterinar este domonstrata de certificatul de buna practica de fabricatie (GMP) acordat de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Anual, in sectiile Antibiotice se produc circa trei milioane de flacoane de injectabile antiinfectioase si un milion de tuburi de unguente destinate tratarii unei game largi de afectiuni pentru cabaline, bovine, ovine, caprine, suine si pasari.In activitatea de cercetare si de promovare, Antibiotice colaboreaza cu specialisti din cadrul Facultatii de Medicina Veterinara Iasi, ai Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Iasi, precum si cu cabinete si laboratoare specializate din zona Iasului. 
In plus, firma detine o retea consolidata de distributie a medicamentelor veterinare care face accesibile produsele fabricate la Iasi in majoritatea zonelor tarii, cat si in strainatate.


Fisiere in arhiva (1):

  • Management Firma Antibiotice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!