Malta

Extras din referat Cum descarc?

Intro
Arhipelagul maltez este alcatuit din 21 de insule dintre care doar Malta, Gozo si Comino sunt locuite.
Capitala tarii este Valetta, care inca din 1980 a fost declarata patrimoniu cultural al UNESCO.
Localizare
Denumita oficial Republica Malta, tara este situata in Europa de Sud, la 80 km sud de Sicilia, la 284 km la est de Tunisia si la 333 km nord de Libia. 
Cu o suprafata de doar 316 km2 si o populatie sub 450.000 de locuitori, Malta, este cel mai mic stat din Uniunea Europeana, iar la nivel mondial aceasta se afla pe locul 219 din 269 in ceea ce priveste suprafata tarii. 
Steagul
Steaua lui George conferita Maltei de George al VI-lea al Marii Britanii in 1942 pentru rolul pe care l-a jucat in Cel De-al Doilea Razboi Mondial
Semnificatia culorilor steagului
Se presupune faptul ca cele doua culorile ale steagului au fost date Maltei de catre Roger I al Siciliei in 1090, cand cucerea Sicilia. 
Pentru a-i putea recunoaste pe aliatii sai, crestinii locali, Roger a rupt o parte din steagul sau rosu si alb si a daruit-o localnicilor care se luptau de partea lui.
Stiati ca ...
Nici un ceas din spatiul public (autogara, autobuz, aeroport, piata) nu este 
reglat, iar unele nici nu mai au limbi. Aceasta particularitate malteza e o prelungire a superstitiei medievale potrivit careia diavolul trebuia indus in eroare cu privire la ora slujbei religioase, de aceea ceasurile de pe fatada catedralelor, cel mai adesea cate doua, functionau eronat sau deloc
Parintii aseaza obiecte in fata copilului de un an pentru a determina cariera lor 
viitoare. In cazul in care copilul alege un ou, acesta va fi cel mai probabil fermier. A ales margele de rozariu? Sunt sanse mari ca sa ajunga o calugarita sau un calugar in viitor. Obiectul ales e un stilou? Atunci poate va fi un avocat, scriitor sau notar.
Multe case traditionale vechi si hambare au un set de coarne deasupra usii pentru a 
evita ghinionul. De asemenea, se spune ca este ghinion sa mananci noaptea. 
Orice praf care a fost curatat din casa ar trebui sa fie maturat in mijlocul incaperii si 
apoi scos inafara casei.
Maltezii presara o linie de sare de mare langa prag, considerand ca tine 
lucrurile rele departe. 
Ghonella
Locuintele maltezilor nu sunt numerotate, in ordine, cum e obiceiul caselor din lumea intreaga. In schimb, locuintele sunt botezate dupa inspiratie, mai ales cu nume de sfinti. 
Casele ,,cu vedere la mare" sunt cele mai scumpe (in jur de 600.000 euro) deoarece, odata construite, in fata/dreptul lor nu se mai poate construi nimic altceva (oricare ar fi distanta pana la mare).
In magazine, vanzatorii iti incaseaza banii (considerati ,,ochiul dracului"), fara sa puna mana pe ei. Au inventat pentru asta masini care incaseaza banii, calculeaza sau scaneaza pretul produsului,dau restul si chitanta! Niciun maltez nu-si insuseste bani sau lucruri care nu-i apartin, chiar daca ele sunt parasite de proprietar. Daca un localnic gaseste un ban pe jos, il duce la cea mai apropiata dintre cele 365 de biserici.


Fisiere in arhiva (1):

  • Malta.pptx

Bibliografie

https://www.maltauncovered.com/culture/maltese-food/
http://24life.ro/10-lucruri-surprinzatoare-despre-malta/
https://businessculture.org/southern-europe/business-culture-in-malta/business-etiquette-in-malta/
https://www.mercuryholidays.co.uk/malta-holidays/top-12-maltese-dishes
https://www.visitmalta.com/en/


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!