Liderul Jimmy Hoffa

Extras din referat Cum descarc?

Cunostiintele mele, dobandite de-a lungul vietii si informatiile obtinute in cadrul cursului de Leadership si comportament organizational, ma determina sa imi incep referatul despre un lider, facand precizarea ca exista foarte multe persoane ce au fost si inca sunt considerati lideri, in diferite domenii. Acestia sunt numiti lideri, deoarece detin abilitatile si aptitudinile necesare si folosesc cunostiintele acumulate pentru a coordona si conduce grupuri de oameni in scopul realizarii obiectivelor propuse si asumate.
Chiar daca nu exista un tipar in care trebuie sa se incadreze obligatoriu un lider, totusi, pentru ca munca lor sa dea rezultate exista niste lucruri esentiale ce trebuie indeplinite, indiferent de context sau de domeniul de activitate.
Un lider trebuie sa detina capacitatea de a-i motiva pe cei pe care ii conduce, el trebuie sa fie un exemplu pe care ceilalti sa-l urmeze, dar si sa ofere ajutor, atunci cand este nevoie. 
Nu in ultimul rand, printre abilitatile unui lider de succes se afla si capacitatea de a se adapta, iar cand vorbim despre adaptare trebuie sa ne gandim atat la puterea de a interactiona cu oameni diferiti, cat si la capacitatea de a intelege cum functioneaza anumite industrii sau care sunt nevoile partenerilor de business.
Au existat totusi si persoane despre care se spune ca fac parte din categoria marilor lideri sau a celor mai importanti lideri. Din informatiile istorice si din cartile cu tematica am aflat ca, de-a lungul timpului, marii lideri au aparut si si-au desfasurat activitatea, atunci, cand raporturile economice, politice si sociale, dintre indivizii societatii se altereaza, iar viitorul economic, politic sau social este incert, deci cand ordinea de drept dintr-un stat se clatina. 
O astfel de situatie a existat in perioada de criza economica mondiala, dintre anii 1929 -1933, iar in aceasa perioada a devenit celebru James Riddle Hoffa (Jimmy Hoffa ), cel mai important lider sindical din America si poate cel mai important lider sindical din lume.
Jimmy Hoffa s-a nascut in 14 februarie 1913, in oraselul Brazil din statul Indiana, parintii sai fiind imigranti de origine germana. In anul 1922, familia Hoffa se muta in orasul Clinton, Indiana (SUA), pentru doi ani, apoi in centrul industrial Detroit, intr-un cartier muncitoresc . 
Inca din copilarie, Jimmy Hoffa, da dovada de ambitie si dorinta de impunere si afirmare ca sef, prin forta pumnilor, o metoda bruta, dar prin care el reuseste sa se impuna ca lider in fata celorlalti copii din cartier si in fata colegilor de scoala. Datorita modului brutal de actiune copii l-au numit "taranoi". Poate si datorita faptului ca ramane orfan de tata, inca de la varsta de 7 ani, el da dovada de responsabilitate si implicare, prin faptul ca, dupa orele de scoala, muncea ca si comisionar pentru a-si ajuta familia.
In anul 1932, la varsta de 19 ani, Jimmy Hofa se inscrie in sindicatul "Teamsters", un sindicat al camionagiilor si pompierilor , chiar daca el nu a lucrat niciodata ca sofer sau pompier: Jimmy Hoffa da dovada de reale aptitudini de comunicare, organizare si lucru in echipa, prin activitatea desfasurata, ca si membru de sindicat, in contextul in care muncitorii erau foarte nemultumiti de salarii si de conditiile de munca . Pot spune ca si datorita acestor calitati, Jimmy Hoffa reuseste sa fie acceptat, apreciat si sa arate ca este un membru de incredere, si ca va munci, cu pasiune pentru obiectivele organizatiei. Jimmy Hoffa da dovada de perseverenta in actiunile sale si dovedeste ca are si capacitatea de a intui ce schimbari pot avea loc in viitorul organizatiei si al drepturilor muncitorilor. 
Pentru a putea evidentia renumele de lider al lui Jimmy Hoffa, voi incerca sa evidentiez si sa justific si alte calitati pe care un lider trebuie sa le aiba iar el prin activitatea de leedership efectuata, a dovedit ca le-a avut. Un lider trebuie sa fie iubitor, incurajator, accesibil, neinfricat, etic, responsabil, serviabil, modest, inspirational si perseverent, atribute necesare oricarui lider in procesul de leadership in cadrul unei organizatii.
Pentru a exemplifica denumirea de "lider" a lui Jimmy Hoffa, voi detalia prin exemple calitatile mentionate anterior:


Fisiere in arhiva (1):

  • Liderul Jimmy Hoffa.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Hoffa, James R., The trials of Jimmy Hoffa: An autobiography, H. Regnery Co, 1970.
Hoffa, James, The Real Story, Stein & Day Pub; 1975;
James, Ralph si Estelle James, Hoffa and the Teamsters: A Study of Union Power, Van Nostrand, 1965;
Moldea, Dan, The Hoffa Wars: Teamsters, Rebels, Politicians and the Mob, Paddington Press, New York and London, 1978;


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!