Liderul Democratic

Cuprins referat Cum descarc?

1.	LIDERUL DEMOCRATIC....................3 - 4 
2.	JOCULETELE ................................. 4 - 5 
3.	BIBLIOGRAFIE ................................ 6


Extras din referat Cum descarc?

Liderul democratic, este liderul puterea caruia se determina cu acordul grupei si care actioneaza in conformitate cu convingerile si dorintele membrilor grupului, atat individuale, cat si colective.  Liderul democratic, cunoscut si sub numele de lider participativ, este un tip de stil de conducere, in care membrii grupului isi asuma un rol mult mai participativ in procesul luarii deciziilor. Chiar daca tipul de lider democratic ia decizia finala, el opteaza pentru introducerea tuturor membrilor echipei in contributia la procesul decizional. Liderii acestui tip au ca obiectiv principal sa faca ca subalternii sai sa se remarce doar in domeniile in care sunt convinsi  ca sunt priceputi si utili companiei. Cercetatorii au descoperit ca acest stil de leadership este de obicei unul dintre cele mai eficiente, cu o productivitate mai mare, avand o contributie mai mare din partea membrilor grupului si moralul crescut al grupului. Este necesar in medii dinamice si in medii rapid schimbatoare, in care foarte putine pot fi luate ca o constanta.  Stilul democratic inseamna facilitarea conversatiei, incurajand oamenii sa impartaseasca ideile lor si apoi sintetizarea tuturor informatiilor disponibile in cea mai buna si posibila decizie. Liderul democratic , de asemenea, trebuie sa fie capabil sa comunice aceasta decizie inapoi la grupul pentru a aduce unitatea planului ales.


Fisiere in arhiva (1):

  • Liderul Democratic.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

http://psychology.about.com 
http://www.leadership-toolbox.com 
http://aimee.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!