Lider Realizator

Extras din referat Cum descarc?

I. Descrierea generala a stilului de leadership ales.
Lidership-ul reprezinta procesul de influentare a comportamentului altor persoane si de determinare a acestora sa actioneze intr-un anumit fel astfel incat sa faca posibila realizarea obiectivului. Vizeaza functia de antrenare si coordonare a managementului si pune accent pe problemele comportamentale.
Liderul pune accent pe oamenii care indeplinesc sarcinile si nu pe indeplinirea lor dar sunt mai multe tipuri de leadership. Fiecare isi alege stilul prin care ii influenteaza pe ceilalti insa cei care au incredere in subordonati, ii trateaza cu respect si ii motiveaza se bucura de rezultate mai bune.
Liderul este conducatorul unui grup implicat intr-o anumita afacere. Este un om de incredere, staruitor si inventiv, un bun orator, isi stabileste obiective si stie cum sa conduca o echipa pentru a ajunge la telul propus. Are un talent specific de a influenta persoanele de langa el dand dovada de o rezistenta deosebita. Unul dintre cei mai buni lideri este managerul care are o functie ierarhica mai buna si stie cum sa-si exercite puterea.
Puterea liderilor de a antrena personalul cu scopul realizarii obiectivelor le ofera acestora un grad diferit de autonomie in vederea exercitarii atributiilor si responsabilitatilor proprii.
In functie de maniera de studiere dar si de factorii de care se tin cont, exista mai multe modele de leadership: bazate pe trasaturile liderilor, pe comportament, pe modul de participare a subordonatilor la adoptarea deciziilor, modele situational, etc.
In leadership-ul in functie de comportament orientat spre rezultate, oameni si eficienta exista 8 stiluri de lider: altruistul, delasatorul, autocratul, ezitantul, promotorul, birocratul, autocratul si realizatorul.
Liderul realizator numit si adevaratul manager acorda atentie principalelor laturi ale activitatii manifestand interes pentru cresterea eficientei activitatii economice. Acesta isi urmareste scopul dar tine cont si de oamenii care lucreaza pentru el. Solutiile problemelor aparute din cauza unor dezacorduri sau pareri contrarii le gaseste prin discutarea si analizarea acestora creand astfel un mediu de lucru placut determinandu-i pe oamenii care lucreaza pentru el sa se simta responsabili si pentru succese dar si pentru esecuri.


Fisiere in arhiva (1):

  • Lider Realizator.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!