Leadership

Cuprins referat Cum descarc?

Consideratii teoretice- Leadership
Prezantarea generala a organizatiei- Orange Romania S. A.
Domeniul de aplicatie- Leadershipul in compania Orange Romania
Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

Leadership
Definire si continut
Leadership-ul presupune abordarea mai multor aspecte. Uneori se refera la posesia unor atribute personale, cum ar fi curajul, ambitia, hotararea sau carisma. Alteori, se refera la detinerea unei pozitii care confera putere, autoritate si responsabilitate. O analiza a literaturii referitoare la leadership arata atatea definitii ale conceptului de leadership, cati scolari au incercat sa-l defineasca. 
Probabil ca cea mai apropiata de o definitie de consens a leadership-ului este ca acesta reprezinta un proces de influenta sociala, desi acelasi lucru poate fi spus despre cele mai multe dintre experientele care implica mai mult de o persoana.
In acceptiunea sa initiala, leadership desemneaza un proces de orientare a unui grup prin mijloace in principal necoercitive, iar liderul e persoana care are aceasta calitate.
Intr-un sens mai larg, liderul este managerul caracterizat prin prin spirit vizionar, capacitatea de a convinge oamenii, si de a le atrage ajutorul. 
La baza leadershipului se spiritul de echipa,care este definit ca fiind starea ce reflecta dorinta oamenilor de a gandi, simti si comporta armonizat cu ceilalti manageri ai grupului din care fac parte, in vederea realizarii unui scop comun.
Figura urmatoare, conceputa de E. Jacques si S. Clement, sugereaza aparitia si manifestarea spiritului de echipa in conditiile participarii si dirijarii procesului de catre leader.
Raporturile Lesdership-Management
Termenii de ,,Leadership" si ,,Management" sunt adesea folositi referitor la acelasi lucru. In realitate, cele doua concepte difera foarte mult. Au multe atribute comune, avand in vedere faptul ca ambele se bazeaza pe structuri si sisteme institutionale si ambele au ca scop imbunatatirea performantei organizatiei. Insa conceptele sunt de esente diferite. 
Nu se poate accepta ideea suprapunerii integrale a managementului cu leadershipului. 
Determinantii leadershipului
Continutul, modul de manifestare si eficacitatea leadershipului sunt rezultanta mai multor factori majori sau determinanti. In opinia unora trei sunt determinanti:
Importanta in managementul modern
Globalizarea, descentralizarea si folosirea mai intensa a IT-ului reprezinta unele dintre elementele indispensabile pentru guvernare in noul secol. Pentru a corespunde efectiv unei varietati de conditii dinamice, cum ar fi competitia agresiva, cererile pietei, dezvoltarea IT-ului si schimburile economice globale, sunt necesare noi abordari ale leadership-ului, mai potrivite cu sarcinile de reformulare sau reinventare a organizatiilor existente si, de asemenea, asigurarea coerentei si coordonarii politicilor si diverselor interese.In cadrul acestui mediu aflat in schimbare, trebuie acordata mai multa atentie leadership-ului deoarece: 
o Nevoia din ce in ce mai mare ca oamenii sa gandeasca si sa se comporte intr-o maniera globala si locala cere ca leaderii sa fie mai atenti la coerenta politica. In special, schimbul de putere intre cetateni si guvern a sporit importanta leadership-ului in serviciul public si a facut sarcina managerilor mai dificila. 
o Intr-o economie bazata pe cunostinte, guvernul trebuie sa mareasca baza informationala a activitatilor si sa le integreze deoarece informatiile sunt produse din ce in ce mai mult. Acest lucru necesita un nou tip de leadership, care sa-i inspire pe ceilalti sa creeze si sa imparta informatia. 
o In sfarsit, mediul nostru extern se schimba repede si exista o nevoie continua ca organizatiile din sectorul public sa se adapteze in mod foarte serios, pentru a continua sa fie folositoare. 
Intr-o societate descentralizata, bazata pe informatie si organizata ca o retea, acest model clasic de leadership pierde teren. Relatiile dintre leaderi si cei ce ii urmeaza s-au schimbat. Autoritatea nu mai este atat de compacta ca inainte, ierarhiile s-au diminuat in multe organizatii, si din cauza mai multor schimbari sociale, inclusiv aparitia mobilitatii si oportunitatii de a munci mai mari, leaderii din sectorul public prezent, trebuie sa obtina un angajament mai puternic din partea sustinatorilor, nu doar acordul lor. Drept urmare, leaderii de azi trebuie sa gaseasca modalitati ce depasesc autoritatea pe care o au pentru a-i influenta efectiv pe sustinatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Leadership.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!