Leader vs Manager

Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Diferentele dintre lideri si manageri este o tema pe marginea careia se discuta si se scrie foarte mult. In viata de zi cu zi observam ca exista anumite persoane pe care alti oameni ii urmeaza, din diferite motive, si ne intrebam care sunt acele "calitati de leadership" pe care acestia le detin. Spre exemplu, pentru organizarea unui eveniment, exista o persoana care are aceste atribute, care poate sa le spuna oamenilor ce sa faca si in acelasi timp sa ii respecte si sa le castige respectul. Practic, liderul aici se prezinta sub forma unui coordonator. In acest punct, linia care desparte liderul de manager este foarte subtire, iar diferentele sunt aproape insesizabile.
Multi teoreticieni asociaza leadership-ul cu activitatea unei persoane de a conduce, iar in acest sens exista patru afirmatii:
Asadar, liderii au abilitatea de a influenta actiunile, sentimentele si credintele altora. In acest sens, a fi lider e un lucru personal, care decurge din actiunile si calitatile individului. Datorita acestui lucru, este de multe ori legat de termenul de manager, lucru care creaza destul de multa confuzie. Nu toti managerii pot fi lideri, asa cum nu toti liderii pot fi manageri.
"Managerii fac lucrurile corect, in timp ce liderii fac lucrurile corecte."


Fisiere in arhiva (1):

  • Leader vs Manager.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!