Introducere in Studiul Managementului

Extras din referat Cum descarc?

Managementul - este o stiinta multidisciplinara deoarece se ocupa cu stiinte in domeniul: matematica, informatica, economia, sttinte juridice si socio-umane.
Managementul ca activitate practica consta in procesul pe care il urmeaza managerii pentru indeplinirea obiectivelor. Aceasta inseamna abilitatea de a aplica realitatile diferitelor situatii, pricipiile si metodele dezvoltate de teoria managementului. Aceasta abilitate trebuie vazuta ca o creativitate, inventivitate, de aceea unii o considera ca o arata manageriala.
Stiinta managementului presupune un asamblu de cunostinte pe care trebuie sa le aiba cei care ocupa functii de conducere.
Managementul stintific - reprezinta activitatea practica de conducere, care se realizeaza utilizand mijloacele si instrumenetele oferite de stiinta (reguli, principii, ordine in actiuni intreprinse).
Managementul de splica astazi in toate domeniile de activitate cum ar fi: industrie. agricultura, comert, invatamant, servicii publice.
Procesul de management - cuprinde urmatoarele caracteristici:
a) este un proces sau o serie  de activitati continue si inrudite;
b) priveste si se concentreaza asupra obiectivelor ;
c) indeplineste aceste obiective lucrand prin intermediul oamenilor, precum  si a altor resurse ale organizatiei.
Procesul de management consta in asamblul integral al proceselor de planificare, organizare si control.
Procesul de planificare - are ca intrari informatii si  ca iesiri planuri de programe de actiunie. Prin planificare managerii organizeaza activitatea de perspective stabilind performantele pe care acesti le realizeaza in viitor.
Procesul de planificare presupune urmatoarele etape:
a) stabilirea a ceea ce trebuie si a ceea ce se poate realize in cadrul organizatiei - misiune, obiective, standarde de performanta a organizatiei;
b) stabilirea cailor de realizare a obiectivelor - strategii;
c) schitarea pasilor in realizarea schitelor - plan de actiune;
d) alocarea resurselor financiare, materiale si umane necesare implementarii strategiilor.
Procesul de organizare - are ca intrari planurile si progremale de actiune elaborate ca urmare a procesului de planificare, iar ca iesiri rezultatele


Fisiere in arhiva (1):

  • Introducere in Studiul Managementului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!