Introducere în Managementul Resurselor Umane

Extras din referat Cum descarc?

Introducere in managementul resurselor umane
Cea mai dificila problema pentru reusita unei organizatii in etapa de tranzitie este propria ei schimbare. De aceea putem spune ca se credea ca pentru noi angajati ar trebui sa existe o, politica'' unde clientul devine tanarul angajat.
Produsul este prezentat de organizatia in care se desfasoara acordarea de servicii sociale. Organizatia poate organiza forme de dialog cu tinerii care vor sa fie voluntari, practicieni sau angajati ai acestui serviciu/servicii, intelegandu-le astfel mai bine dorintele pe care acestia le au. Deasemenea se pot alege dupa cum spuneam studentii absolventi ai asistentei sociale sau cei care sunt absolventi in anul trei de studio pentru a le putea oferi informatiile necesare cu privire la responsabilitatile din cadrul organizatiei; realizarea acestor sedinte, intalniri le-ar permite tinerilor sa inteleaga sis a prinda experienta in acest domeniu si astfel cu timpul sa poata profesa meseria pentru care se pregatesc.
Continutul si obiectivele managementului RU
- in organizatia traditional salariatii erau priviti in prisma modului in care ei isi executau in mod, disciplinat'' anumite operatii prestabilite, puneau in miscare masini si dispozitive tehnologice sau indeplineau unele activitati.
Asa a aparut astazi Conceptul de, "forta de munca'' sau, mana de lucru''. Acest concept de forta de munca era definit ca, totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale pe care omul le utilizeaza in procesul obtinerii bunurilor si serviciilor si era folosit intotdeauna la singular si desemna deasemenea ansamblul, masa.
- orice actiune de perfectionare a, fortei de munca'' viza capacitatea de a munci mai bine, mai mult.
MRU face referire la o mai buna activitate a tuturor angajatilor pentru a realiza obiectivelor organizationale.Acest lucru se realizeaza pe baza unui model si de obicei acesta este reprezentat de managerul organizatiei.
- El are obligatia sa discute cu angajati, sa se implice in fiecare actiune, si de asemenea sa acorde recompense pentru cei ce au obtinut rezultate bune.
Obiectivele MRU
- Obiectivul managerului este acela de a furniza priceperea si experienta in domeniul pe acre se practica
- Sa aiba performante optime si sigure folosind cele mai adecvate metode.
Activitatea personalului are 2 categorii de obiective:
- Obiective strategice-pe termen lung care au in vedere organizatia si planificarea resurselor umane.
- Obiective operationale ce vizeaza conducerea zilnica a grupei de munca
Dar in cadrul organizatiilor din Romania managerii nu acorda o suficienta importanta pentru obiectivele strategice cauza ar putea fi inexistenta cunostintelor sau lipsa de interes.
Politica resurselor umane
o Aceasta politica are, menirea sa orienteze activitatea fiecarui angajat.
o Stabilirea unor politici corecta trebuie sa tina seama de importanta personalului de raspandirea ce revine conducerii si de obiectivele organizatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Introducere in Managementul Resurselor Umane.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!