Internetul - Mijloc de N-Fluenta

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Noi, cei care traim in aceasta era a digitalizarii informatiilor, suntem martorii dezvoltarii unei inventii, poate la fel de importanta ca si hartia. Inventia de care vorbesc este cunoscuta de toata lumea sub numele de internet. Ceea ce este interesant, este ca lucrarea de fata trateaza aspecte privitoare la aceasta retea globala de calculatoare, folosindu-se tocmai de ea. Conform binecunoscutului site wikipedia Termenii Internet si internet provin din impreunarea artificiala si partiala a doua cuvinte englezesti: interconnected =interconectat si network =retea. Substantivul propriu ,,Internet" (scris cu majuscula) desemneaza o retea mondiala unitara de calculatoare si alte aparate cu adrese computerizate. Precursorul Internetului dateaza din 1965, cand Agentia pentru Proiecte de Cercetare Inaintate de Aparare - a Ministerului Apararii, Department of Defense sau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, en:DARPA) a creat prima retea de computere interconectate sub numele ARPAnet. 
Super-reteaua Internet din zilele noastre, care de mult a impanzit intreg globul pamantesc, a rezultat din extinderea permanenta a acestei retele initiale Arpanet. Azi pe glob exista un singur Internet, care insa este urias; el ofera utilizatorilor sai o multitudine de informatii si servicii precum e-mail, www, FTP, Gazduire web (web hosting) si multe altele, unele dintre ele fiind numai contra cost. Termenul ,,Internet" nu trebuie confundat cu serviciul internetic World Wide Web (www). Acesta este doar unul din multele servicii oferite pe Internet. 
Substantivul comun ,,internet" (scris cu minuscula) desemneaza retele speciale ce interconecteaza 2 sau mai multe retele autonome aflate la mare departare unele fata de altele. Un exemplu de 2 retele mari, interconectate printr-un internet pentru care folosinta acestui nume este justificata: retelele SIPRNet si FidoNet. Retelele de tip internet nu trebuie confundate cu super-reteaua ,,Internet" de mai sus. 
Internetul este cel mai mare dar primit de societatea actuala, dar, in acelasi timp, cu siguranta este si cea mai mare provocare pe care cei care vietuiesc la inceputul secolului al 21-lea o au de intampinat. De ce spun acest lucru? Pe de o parte, internetul este unul dintre cele mai bune lucruri deoarece el reprezinta, cu adevarat, o poarta de acces catre informatie, o poarta care deschide noi si nebanuite cai de urmat in viata. Inaintea internetului orice persoana care avea nevoie de informatii pentru a realiza un anumit lucru, pentru a se dezvolta personal si social, cultural sau economic, trebuia sa paseasca dincolo de pragul bibliotecilor sau sa beneficieze de amabilitatea si bunavointa celui care detinea informatia respectiva. Acum, internetul ofera unei largi categorii ale populatiei, posibilitatea de a nu mai fi vaduvita, din acest punct de vedere, al lipsei informatiilor, ci de a avea acces la aproape tot ceea ce au nevoie pentru a progresa. Pe de alta parte, daca ar fi sa tinem cont de principiul ,,mult ti s-a dat mult ti se cere" nu putem sa nu ne gandim la faptul ca internetul reprezinta si o mare responsabilitate pentru noi. Mirajul accesului atat de facil la informatie, mirajul jocurilor online, al socializarii dincolo de granitele accesibilitatii fizicii umane, reprezinta, fara doar si poate, un spatiu vid care absoarbe toti indivizii care nu acorda suficienta atentie acestui pericol, la inceput insesizabil, dar, mai apoi, greu de parasit. 
Din punct de vedere al dezvoltarii regionale, internetul reprezinta unul din cele mai bogate izvoare din care acest concept de dezvoltare isi poate trage seva. Pentru o crestere a nivelului de trai, pentru o crestere sub aspect economic, social, cultural, s.a.m.d. este necesar, fara doar si poate, accesul la informatie. O regiune se poate dezvolta armonios doar daca membrii ei sunt corect si pe deplin informati. De asemenea, un alt aspect important este acela conform careia este importanta si durata in care are loc informarea. Raspunsul la toate aceste dificultati il ofera internetul. Acesta are capacitatea de a livra informatia la timp, dar totodata si proprietatea de a oferii lamuriri cu privire la autenticitatea unei informatii. Cu ajutorul acestui instrument, componentii unei regiuni pot accesa date privitoare la proiecte de dezvoltare organizate de Uniunea Europeana, pot gasi piete noi de desfacere, pot invata din experienta altor oameni, institutii sau companii, etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Internetul - Mijloc de N-Fluenta.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!