Internetul - Mijloc de n-fluență

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4687
Mărime: 43.10KB (arhivat)
Publicat de: Emilian Grecu
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Doina Dănăiață
UNIVERSITATEA DE VEST FACULTATEA DE ECONOMIE ȘI ADMINISTRARE A AFACERILOR MANAGEMENTUL DEZVOLTĂRII REGIONALE

Extras din referat

INTRODUCERE

Noi, cei care trăim în această eră a digitalizării informațiilor, suntem martorii dezvoltării unei invenții, poate la fel de importantă ca și hârtia. Invenția de care vorbesc este cunoscută de toată lumea sub numele de internet. Ceea ce este interesant, este că lucrarea de față tratează aspecte privitoare la această rețea globală de calculatoare, folosindu-se tocmai de ea. Conform binecunoscutului site wikipedia Termenii Internet și internet provin din împreunarea artificială și parțială a două cuvinte englezești: interconnected =interconectat și network =rețea. Substantivul propriu „Internet” (scris cu majusculă) desemnează o rețea mondială unitară de calculatoare și alte aparate cu adrese computerizate. Precursorul Internetului datează din 1965, când Agenția pentru Proiecte de Cercetare Înaintate de Apărare - a Ministerului Apărării, Department of Defense sau DoD din SUA (Defence Advanced Research Projects Agency, en:DARPA) a creat prima rețea de computere interconectate sub numele ARPAnet.

Super-rețeaua Internet din zilele noastre, care de mult a împânzit întreg globul pământesc, a rezultat din extinderea permanentă a acestei rețele inițiale Arpanet. Azi pe glob există un singur Internet, care însă este uriaș; el oferă utilizatorilor săi o multitudine de informații și servicii precum e-mail, www, FTP, Găzduire web (web hosting) și multe altele, unele dintre ele fiind numai contra cost. Termenul „Internet” nu trebuie confundat cu serviciul internetic World Wide Web (www). Acesta este doar unul din multele servicii oferite pe Internet.

Substantivul comun „internet” (scris cu minusculă) desemnează rețele speciale ce interconectează 2 sau mai multe rețele autonome aflate la mare depărtare unele față de altele. Un exemplu de 2 rețele mari, interconectate printr-un internet pentru care folosința acestui nume este justificată: rețelele SIPRNet și FidoNet. Rețelele de tip internet nu trebuie confundate cu super-rețeaua „Internet” de mai sus.

Internetul este cel mai mare dar primit de societatea actuală, dar, în același timp, cu siguranță este și cea mai mare provocare pe care cei care viețuiesc la începutul secolului al 21-lea o au de intâmpinat. De ce spun acest lucru? Pe de o parte, internetul este unul dintre cele mai bune lucruri deoarece el reprezintă, cu adevărat, o poartă de acces către informație, o poartă care deschide noi și nebănuite căi de urmat în viață. Înaintea internetului orice persoană care avea nevoie de informații pentru a realiza un anumit lucru, pentru a se dezvolta personal și social, cultural sau economic, trebuia să pășească dincolo de pragul bibliotecilor sau să beneficieze de amabilitatea și bunăvoința celui care deținea informația respectivă. Acum, internetul oferă unei largi categorii ale populației, posibilitatea de a nu mai fi văduvită, din acest punct de vedere, al lipsei informațiilor, ci de a avea acces la aproape tot ceea ce au nevoie pentru a progresa. Pe de altă parte, dacă ar fi să ținem cont de principiul „mult ți s-a dat mult ți se cere” nu putem să nu ne gândim la faptul că internetul reprezintă și o mare responsabilitate pentru noi. Mirajul accesului atât de facil la informație, mirajul jocurilor online, al socializării dincolo de granițele accesibilității fizicii umane, reprezintă, fără doar și poate, un spațiu vid care absoarbe toți indivizii care nu acordă suficientă atenție acestui pericol, la început insesizabil, dar, mai apoi, greu de părăsit.

Din punct de vedere al dezvoltării regionale, internetul reprezintă unul din cele mai bogate izvoare din care acest concept de dezvoltare își poate trage seva. Pentru o creștere a nivelului de trai, pentru o creștere sub aspect economic, social, cultural, ș.a.m.d. este necesar, fără doar și poate, accesul la informație. O regiune se poate dezvolta armonios doar dacă membrii ei sunt corect și pe deplin informați. De asemenea, un alt aspect important este acela conform căreia este importantă și durata în care are loc informarea. Răspunsul la toate aceste dificultăți îl oferă internetul. Acesta are capacitatea de a livra informația la timp, dar totodată și proprietatea de a oferii lămuriri cu privire la autenticitatea unei informații. Cu ajutorul acestui instrument, componenții unei regiuni pot accesa date privitoare la proiecte de dezvoltare organizate de Uniunea Europeană, pot găsi piețe noi de desfacere, pot învăța din experiența altor oameni, instituții sau companii, etc.

Preview document

Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 1
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 2
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 3
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 4
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 5
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 6
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 7
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 8
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 9
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 10
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 11
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 12
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 13
Internetul - Mijloc de n-fluență - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Internetul - Mijloc de N-Fluenta.docx

Te-ar putea interesa și

Marketing internațional

Capitolul I CONCEPTUL DE MARKETING INTERNAłIONAL SI INTERNAłIONALIZAREA FIRMELOR „Un călător fără cunostinte e ca o pasăre fără aripi” Sa’di,...

Ai nevoie de altceva?