Instituții din Cluj Napoca care se ocupă cu formarea profesională

Extras din referat Cum descarc?

1. Centrul de Formare Profesionala ARINI
Categorie: Formare Profesionala
Adresa: Cluj Napoca, Strada Teodor Mihail, Nr.2, Bloc 18, Scara 1, Apartament 1
Email: arini.formareprofesionala@yahoo.com
Telefon: 0752709015/ 0264402712
Orar: Luni-Vineri 08:30-16:30
S.C.ARINI S.R.L. este o firma de Formare Profesionala a Adultilor, autorizata de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului prin Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor pentru organizarea de cursuri de calificare, perfectionare si cursuri de competente.
Cursurile se adreseaza nu doar personalului angajat al societatilor comerciale, ci si persoanelor fizice dornice sa obtina o calificare profesionala. 
S.C. ARINI S.R.L. deruleaza urmatoarele cursuri, fara scoatere din productie:
-  cursuri de calificare (lucrator in comert, brutar, confectioner cablaje auto,contabil asistent gestiune,camerista, ingrijitor la domiciliu batrani, ingrijitor la domiciliu bolnavi, baby sitter);
-  cursuri de perfectionare( cursuri de igiena si sanatatea muncii, cursuri de prim ajutor, cursuri de igiena);
-  cursuri de competenta (curs de limba engleza,curs de limba spaniola, curs de limba italiana).
Peste 200 de persoane din judetele Cluj si Mures vor beneficia de cursuri gratuite de formare profesionala, in cadrul unui proiect cofinantat prin fonduri europene.
Proiectul, realizat de compania ARINI din Cluj-Napoca, a obtinut, in urma evaluarilor de specialitate, fonduri europene pentru mai multe cursuri gratuite de formare profesionala. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) 2007 - 2013 si se va derula timp de doi ani.
Scopul acestei actiuni il reprezinta calificarea sau recalificarea profesionala a 212 persoane, in industria cablajelor auto si industria confectiilor din piele si inlocuitori. Proiectul se adreseaza persoanelor peste 18 ani, cu statut de angajat. In total, zece grupe de cursanti vor beneficia de instruire profesionala, prin ore de teorie si practica in sectii specializate ale mai multor companii ce sprijina programul.
Managerul de proiect, Camelia Bakri, administrator al firmei ARINI, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca "in urma unor studii de piata, compania a constatat ca in domeniile mentionate exista cerere pe piata muncii in judetele Cluj si Mures, dar oferta este de personal necalificat, in cea mai mare parte".
"Programul nostru va ajuta peste 200 de oameni sa invete meserii pentru care exista cerere pe piata, inclusiv pe cea europeana", a aratat Camelia Bakri.
Valoarea proiectului derulat de firma ARINI se ridica la 1.553.190 de lei pe doi ani, din care asistenta financiara nerambursabila este de 1.475.530 de lei, iar contributia ARINI de 77.660 de lei . Cursurile se vor tine la Cluj-Napoca, in cladirea Inspectoratului Scolar Judetean, iar in judetul Mures se vor desfasura la Ludus. Echipa care va munci in cadrul acestui proiect este formata din 16 specialisti.
Societatea Arini SRL este prezenta pe piata serviciilor de formare profesionala din anul 2004. Printre clientii si partenerii companiei se numara Hotel Opera Plaza Cluj, Asociatia Caritas Catolica, Meli Melo, Friesland Foods Romania, Camera de Comert si Industrie Cluj, IC Consulting, USAMV Cluj, precum si site-ul "Parinti clujeni si multi altii".
Fondul Social European (FSE) este instrumentul principal prin care Uniunea Europeana finanteaza obiectivele strategice ale politicii de ocupare a fortei de munca. Timp de 50 de ani, FSE a investit in programe dedicate cresterii gradului de ocupare pe piata muncii in statele membre UE. Pentru perioada 2007- 2013, scopul interventiilor FSE este de a sustine statele membre sa anticipeze si sa administreze eficient schimbarile economice si sociale. FSE finanteaza o serie de prioritati, intre care cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor; cresterea accesului si a participarii pe piata muncii; promovarea incluziunii sociale prin lupta impotriva discriminarii si facilitarea accesului pe piata muncii pentru persoanele dezavantajate.
Institutiile responsabile de implementarea FSE in Romania sunt Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOS DRU) si Ministerul Administratiei si Internelor, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.


Fisiere in arhiva (1):

  • Instituii din Cluj Napoca care se ocupa cu formarea profesionala.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!