Influența factorilor mediului ambiant asupra companiei Toyota

Extras din referat Cum descarc?

Scurta prezentare a companiei Toyota Motor
Compania Toyota este prezenta pe piata producatorilor auto inca din anul 1937, in prezent fiind al doilea jucator in cadrul industriei constructiilor de masini, dupa compania Volkswagen.
In timpul celui de al doilea razboi mondial, Toyota si-a dedicat activitatea de productie construirii camioanelor necesare armatei imperiale japoneze.
Dupa cel de al doilea razboi mondial, compania a trecut prin momente foarte dificile, ajungand ca in 1950 sa experimenteze o criza profunda, punandu-se chiar problema incheierii business-ului. Izbucnirea razboiului din Coreea a salvat compania prin comandarea de catre armata SUA a 5000 de vehicule militare.
In anul 1957 Toyota produce primul vehicul japonez exportat in SUA si la inceputul anilor ?80 iau nastere primele 2 fabrici externe in SUA si Brazilia. Au urmat apoi fabrici infiintate in India, Indonezia, unde costurile cu personalul au permis reducerea costurilor de productie.
In anii ce au urmat, compania s-a dezvoltat vertiginos diversificandu-si tipurile de auto fabricate si de asemenea, pietele pe care le-a vandut. Toyota numara astazi peste 350.000 de angajati si este in continua crestere, investind permanent in cercetare. 
Factorii de management
Toyota a dovedit inca de la inceputul afacerii ca a avut un management de succes datorat japonezilor, un popor responsabil si determinat. A supravietuit celui de al doilea razboi mondial, activand in cadrul unei economii aflate la pamant in anii ?50, ajungand una din cele mai competitive economii ale lumii. Managementul japonez de dupa razboi a urmat metodele si tehnicile managementului american, beneficiind chiar de instruiri primite din partea celor mai de elita experti in business-ul american. Ciclul Plan-Do-Check-Act predat de americani si aplicat de managerii middle japonezi, a fost cheia relansarii economice si cresterii calitatii.
Reputatia, imaginea si credibilitatea construite de-a lungul existentei firmei prin modul in care a fost derulata aceasta afacere inca de la infiintare, atrage astazi un numar mare de consumatori care aleg siguranta si fiabilitatea atunci cand cumpara un autovehicul marca Toyota. 
Filozofia managementului Toyota a fost acela de a produce ceea ce trebuie, cand trebuie si doar cat trebuie, Just-in-Time cu minimizarea stocurilor si reducerea pierderilor in procesul de productie cu rebuturile, mentinand costurile la un nivel cat mai redus pentru oferte de pret foarte competitive. 
Politica de productie este strans legata de nivelul de organizare cu asumarea unor costuri importante pentru consolidarea unei organizatii bine structurate, cu formarea specialistilor de inalta clasa, cu instruirea personalului si stimularea lui pentru atingerea scopului general, acela de a produce masini care sa intruneasca trasaturi care sa corespunda cat mai bine exigentelor pietei auto.
Trasaturile managementului japonez sunt: considerarea factorului uman ca principala resursa de productie, luarea colectiva a deciziilor prin participare democratica, responsabilizarea grupului, conduita etica a personalului, auto-disciplina, armonia in relatiile interumane, fidelizarea si motivarea angajatilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Influenta factorilor mediului ambiant asupra companiei Toyota.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!