Infiintarea unei Pensiuni - Pensiunea Paradis

Extras din referat Cum descarc?

Pensiunea va fi amplasata in zona Bran. Am ales zona Bran Moeciu pentru a amplasa pensiunea datorita numeroaselor obiective turistice care se gasesc in aceasta zona, ceea ce face ca turistii care vin la pensiunea noastra sa fie pe deplin motivati. Satele din zona Bran-Moeciu sunt situate pe drumul inspre Transilvania, in Tara Barsei - un vast podis pe care il strabate raul care ii da numele si care este inconjurat de muntii Barsei, Bucegi, Ciucasului si Piatra Craiului. Regiune extrem de interesanta din punct de vedere folcloric si etnografic, zona Bran-Moeciu a dezvoltat in anii din urma cu succes turismul rural in orice sezon. 
Cadrul natural prezinta particularitati deosebite, datorita imbinarii armonioase a diferitelor forme de relief (munte inalt, platou, forma valurita de-a lungul raurilor si vailor ce strabat terenul modelat de o retea hidrografica bogata), toate acestea creand un valoros potential economic si turistic, slab exploatat pana in prezent. 
In zilele noastre, Branul a inceput sa se dezvolte rapid, toata aceasta evolutie gravitand in jurul Castelului Bran, locul care a suscitat atata si atata interes, socotindu-se ca aici ar fi lacasul vampirilor, locul pe unde a trecut si Vlad Tepes, supranumit Dracula. Au curs multa cerneala si mult "sange" in peliculele care s-au facut pe marginea acestui subiect. Uneori, acest lucru simbolizeaza Romania ca entitate, lucru nedrept, atata timp cat Romania are si altceva de aratat. Ar trebui ca Branul sa insemne altceva, un loc de amintire a unor vremuri de demult si sa nu se conserve neaparat o atmosfera morbida, cu mult sange si teroare. Dar aceasta este latura negativa, atunci cand analiza este mai atenta si se opreste asupra fiecarui detaliu. Desigur ca si la Bran este soare si oamenii gasesc aici din plin ospitalitatea romaneasca.
Prezentarea pensiunii
Pentru siguranta si delectarea turistilor pensiunea este dotata cu iluminat exterior astfel incat turistii care doresc pot lua parte la petreceri in aer liber noaptea. Cladirea este racordata la reteaua de apa rece si canalizare, la reteaua de energie electrica si la reteaua de telecomunicatii. Pensiunea este dotata cu o centrala termica proprie, asigurand prin aceasta apa rece si calda non-stop si caldura. Pentru a crea o atmosfera intima, familiara, turistii sunt intampinati intr-un salon de primire - living cu spatiu amenajat pentru deconectare, lecturare, conversatie. Turistii pot viziona aici diverse inregistrari cu obiective turistice si obiceiuri locale la un T.V. cu plasma cu diagonala de 1 m, conectat la o antena satelit si la un sistem Home Cinema profesional. Tot aici turistii se pot delecta langa semineu, citind carti sau alte materiale din biblioteca pensiunii care este pusa la dispozitia lor. De asemenea mai avem o sala de jocuri dotata cu jocuri de societate: carti de joc, sah, table, Remi, o masa de biliard si o masa de tenis de masa. Toate spatiile sunt izolate fonic.
Arhitectura pensiunii a fost aleasa cu grija, cu ajutorul unui arhitect, pentru a respecta incadrarea perfecta in stilul arhitectural local.
Pensiunea are o suprafata de 185 m2 concretizata in 10 camere repartizate astfel:
- 4 camere matrimoniale (fiecare este dotata cu un pat matrimonial);
- 3 camere duble (fiecare este dotata cu 2 paturi simple);
- 3 camere simple (fiecare este dotata cu 1 pat simplu).
Fiecare camera are grup sanitar propriu, care respecta normele Uniunii Europene in materie de pensiuni. Camerele sunt izolate fonic, au perdele obturante, mobilier rustic de cea mai buna calitate, telefon, T.V. conectat la o antena satelit.
Bucataria este spatioasa si dotata corespunzator conform normelor in vigoare. Printre dotarile bucatariei se regasesc: robot - mixer, cafetiera, cuptor cu microunde, hota si masina de spalat vase.
Pensiunea mai are alte dotari si amenajari: masa si fier de calcat, masina automata de spalat rufe, gratar in aer liber, locuri de joaca amenajate pentru copii si poate oferi la cerere obiecte si echipamente pentru practicarea sporturilor (schiuri, sanii si biciclete). 
Pensiunea dispune de o parcare auto luminata, cu 10 locuri de parcare, care se afla in spatele pensiunii, ceea ce confera o siguranta foarte mare autoturismelor turistilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea unei Pensiuni - Pensiunea Paradis.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!