Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2342
Mărime: 71.60KB (arhivat)
Publicat de: Maia Scarlat
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Prin acest proiect se doreste infiintarea unei cofetarii in orasul Sibiu, pe B-dulVictoriei, spatiul aflat in proprietate personala, de o suprafata totala de 10 ari.

Se doreste amenajarea terenului si a cladirii existente dorind ca in urma acestora sa se infiinteze o cofetarie si un loc de joaca pentru copii.

Fondurile banesti pentru aceasta investitie sunto btinute in urma unei mosteniri.

Se doreste ca aceasta Cofetarie sa fie o cofetarie mica, cu un ambient placut, sa ofere servicii si produse de o calitate superioara. Pornind de la premisele ca oamenii sunt diferiti si ca acestia isi doresc produse si servicii de calitate, cofetaria isi propune ca obiectiv principal cresterea cotei pe piata Sibiului, dar in acelasi timp satisfacerea nevoilor, preferintelor si capriciilor clientilor fiind prevazuta si cu un loc de joaca pentru copii.Ideea acestei afaceri se refera la o afacere in domeniul alimentatiei publice, domeniul de productie a produselor de cofetarie. Oamenii, femeile in general sunt destul de ocupati iar timpul petrecut in bucatarie pentru pregatirea unui desert este extrem de mic, astfel ca cofetaria noastra nu doar ca doreste sa ofere cele mai bune prajituri, produse atat dupa retete de cofetarie cat si retete de casa, dar le si serveste clientilor intr-un mediu placut, ambient situate intr-o zona centrala a orasului nostru.

Produsele diverse, proaspete si de cea mai buna calitate vor fi puse la dispozitia clientilor intr-un mod ireprosabil de catre un personal bine instruit. Succesul firmei va fi adus de catre un manager cu o foarte mare motivatie care va conduce salariatii, cu o vasta experienta in domeniu, astfel ca vor forma o echipa unita, ale carei scopuri vor fi satisfacerea clientilor si asigurarea succesului firmei.

Obiectivele afacerii:

Un prim obiectiv al firmei va fi acela de a satisface pe deplin exigentele clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru dulciuri tot mai sanatoase si hranitoare din ultimii ani este in crestere.

Cofetaria “Vesela” intentioneaza sa se impuna pe piata prin calitatea produselor oferite si servirea impecabila.Misiunea va fi aceea de a oferi clientilor un mic rasfat al simturilor gustative, dar si bucuria de a avea la evenimentele importante din viata lor acel desert care va incanta atat vizual cat si la gust fiecare persoana care va incerca produsele oferite de aceasta cofetarie.

Obiectivele pricipale ale cofetariei sunt:

- sa fie recunoscuta pe piata ca fiind o unitate care se distinge prin calitate si seriozitate;

- obtinerea de profit si recuperarea investitiei intr-un timp cat mai scurt.

ETAPA 1 - CONCEPEREA PROIECTULUI

1. STABILIREA OBIECTIVELOR

- Infiintarea cofetariei

- Amenajarea terenului,

- Amenajarea cladirii

- Angajarea de personal specializat

- Contractarea diversilor furnizori

- Publicitatea

Preview document

Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 1
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 2
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 3
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 4
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 5
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 6
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 7
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 8
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 9
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 10
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 11
Înființarea unei afaceri - studiu de caz cofetărie - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Infiintarea unei Afaceri - Studiu de Caz Cofetarie.docx

Alții au mai descărcat și

Plan de Afaceri - SC MDV TM Prod SRL - Jeleuri Dino

1. Sinteza planului de afaceri Planul de afaceri a fost realizat pentru realizarea unui nou produs de către S.C. MDV TM PROD S.R.L. Este vorba de...

Managementul proiectelor - cofetărie

A. INFORMAŢII DESPRE SOLICITANT A.1. SOLICITANT Numele organizaţiei: DULCIX S.R.L Anul infiinţării: 2011 Cod de identificare fiscal (CIF):...

Plan de afaceri pentru firma SC Savarina SRL

I.INTRODUCERE Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil intreprinzatorilor ce construiesc o afacere sau cauta parteneri,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Cofetărie cu produse fără zahăr

Scop: Înființarea în București a unei cofetării cu produse exclusiv fără zahăr. Obiectiv general: Apariția unei prime cofetării de acest tip, care...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Calculația costurilor - metoda direct costing

METODA DIRECT-COSTING 1 INTRODUCERE Diversificarea activitătilor de producţie si desfacere, sub aspectele organizării, functionării , dotărilor...

Ai nevoie de altceva?