Implementarea proiectului Volkswagen Golf în cadrul firmei SC Kromberg and Schubert Mediaș

Extras din referat Cum descarc?

Firma de cablaje electrice auto S.C. Kromberg&Schubert Medias in urma rezultatului excelent al auditului si a studiilor de fezabilitate a fost aleasa pentru implementarea unui nou proiect numit Volkswagen Golf.
Noul proiect presupune realizarea cablajului pentru noile modele de Golf. Durata de viata a acestui proiect este de sase ani, pana cand se va lansa alt tip de Volkswagen Golf.
Pentru implementarea noului proiect este necesara unui numar de 60 de muncitori, unui sef de echipa si un inginer care se va ocupa de modificarile ce vor avea loc in cadrul acestui proiect. Primirea comenzilor se va face in continuare de catre personalul de la logistica care se ocupa de proiectul B8K, iar reclamatiile ce vor aparea vor fi solutionate de asemenea de responsabilii proiectului B8K.
Deoarece linia de productie a limuzinei a fost mutata in cadrul altui plant, s-a decis ca noua linie de productie sa fie asamblata in locul celei mutate. 
In urma acestei decizii trei traineri au fost trimisi in Germania pentru training legat de noul proiect. Inginerul angajat pentru acest proiect este de asemenea trimis in delegatie in Tunisia tot pentru a vedea ceea ce implica realizarea noului cablaj.
Trainerii care se ocupa de cablajului noului model de Golf la intoarcere din delegatie vor invata muncitorii alesi sa participe la productia lui efectiva.
Pentru inceput se va realiza numai o echipa ce va produce acest tip de cablaj, iar dupa sase luni se doreste realizarea si celui de-al doilea schimb. Tintele acestui proiect este acela de a realiza 80 de cabluri bune pe schimb.
La realizarea acestui cablaj se utilizeaza organizarea indreptata spre proiect. Inainte de toate s-a intocmit un dosar al acestui proiect in care sunt analizate costurile de implementare dar si bugetul anual necesar.
Scopul acestui proiect este acela de a realiza tot cablul electric al noului model de Golf. Actiunile de intreprins sunt urmatoarele: asamblarea liniei de productie, a mesei de verificare a cablului, aprovizionarea cu sculele si "masinilor" necesare pentru fiecare operatie a procesului, instruirea personalului ce va participa la realizare cablului, dar si angajarea de personal daca este necesara. 
Sculele, echipamentul si materialele necesare sunt: lantul pentru asamblarea liniei, 12 plansete, doua calculatoare, doua imprimante pentru imprimarea comenzilor, doua scaner-uri, pixuri pentru ca fiecare muncitor sa-si semneze comanda, masa de EPT, masini de crimpare, bacuri, clesti de crimpare, clesti de schrott, pistoale de clipsuri, forfecute cu varful rotund si forecute cu varful ascutit, masini de crimpare, shunk-uri, regale, scari mobile, ladite de diferite marimi si culori in functie de materialul continut, tricouri sau halate , casti de protectie, ochelari de protectie, pantofi speciali - acolo unde este cazul, fire de diferite culori, sectiuni si dimensiuni, casute, mastic, clipsuri, furtune netede si striate, dopuri oarbe, diferite garnituri, contacti de diferite marimi- in functie de firul pe care este montat, carcase, banda lata sau subtire pentru bandajare.
S-a decis de asemenea ca managerul care va conduce acest proiect este managerul de pe proiectul B8K, Boian Cristina, deoarece pe parcursul angajarii sale si-a dovedit capacitatea de rezolva problemele ce au aparut in cadrul altor proiecte, este flexibil, devotat si practica o comunicare deschisa, ceea ce duce la o buna desfasurare a activitatii personalului pe care il conduce dar si faptul ca acest cablaj are unele asemanari cu cel care a fost mutat in alt plant al S.C. Kromberg&Schubert, care a fost condus tot de acelasi manager.
Echipa condusa de aceasta care va c ontribui la realizarea acestui proiect este formata dintr-un sef de tura, doi sefi de banda, 60 de muncitori care vor produce efectiv cablul, doi beraisteleri, 32 de muncitori care vor trece cablul prin toate etapele de verificare- masa de la EPT, etanseitate, vaccum - si care il vor impacheta si il vor pune in cutii pentru livrare la client.
Pe langa aceasta echipa la aceste proiect vor mai participa personalul de la: - logistica care este responsabil cu mentinerea legaturii cu clientul,
preluarea comenzii de la client si transmiterea ei catre personalul din 
productie, stabilirea prioritatilor in realizarea cablajului si de 
asemenea este responsabil cu trimiterea cablului catre client;
- tehnic in a carui atributii intra realizarea cartilor de platz si 
transmiterea lor catre productie, de asemenea orice modificare are 
loc asupra cablului aceasta este operata de catre acest departament 
care pe masura ce inainteaza proiectul cauta sa faca imbunatatiri 
cablului prin diverse optimizari;
- intretinere care se ocupa de mentenanta linie, a mesei de EPT;
- caliate, compartiment care se ocupa cu verificarea calitatii cablului si 
solutionarea reclamatiilor ce apar pe durata desfasurarii proiectului, 
dar sunt preocupati si cu gasirea unor modalitati de evitare a
greselilor;
- IT care se va ocupa cu introducerea programului necesar desfasurarii 
productiei, comenziile fiind primite prin intermediul calculatoarelor .


Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea Proiectului Volkswagen Golf in Cadrul Firmei SC Kromberg and Schubert Medias.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!