Managementul calitatii se fundamenteaza pe parcurgerea a patru etape: Planificarea - Executia - Evaluarea - Imbunatatirea. Se poate intelege prin imbunatatire dobandirea unui nivel de randament superior celui existent anterior. Imbunatatirea poate fi aplicata caracteristicilor unui produs sau serviciu, pentru reducerea erorilor si defectelor. De asemenea, actiunile de ijmbunatatire pot fi indreptate catre imbunatatirea proceselor. In orice caz, eforturile de imbunatatire trebuie sa figureze intr-un plan amplu, bine organizat, avand la baza mijloacele necesare pentru realizarea lor. In faza de planificare se stabilesc obiectivele ce se doreste a fi indeplinite. Apoi, dupa ce planul a fost realizat, se controleaza rezultatele si se compara cu obiectivele planificate. Atunci se va putea spune daca obiectivele au fost atinse sau, dimpotriva, exista disfunctionalitate intre unele si celelalte. Incepand din acel moment, se initiaza faza de imbunatatire, in care se vor analiza cauzele acestor disfunctionalitati si se vor genera solutiile oportune pentru a le corecta, realizand o noua planificare si reincepand ciclul.
Managementul calitatii in sectorul public - Prof.univ.dr. George MOLDOVEANU, Lect.univ.dr. Cosmin DOBRIN *** http://www.scribd.com/doc/55940856/Managementul-Calitatii-ID#page=8
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).