Ingineria și protecția calității mediului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Administrarea unei companii de succes presupune nu numai o foarte buna organizare interna ci si un raspuns prompt la provocarile mediului de afaceri. Acest fapt este cu atat mai important cu cat ne referim la o companie ce ofera servicii de distributie si furnizare a energiei electrice care deserveste cea mai mare parte a populatiei Romaniei: ELECTRICA .

Electricitatea reprezinta un factor esential pentru confortul cotidian, dar data fiind dezvoltarea impresionanta a instalatiilor specifice sistemului energetic, influentele asupra mediului sunt din ce in ce mai mari. Resursele naturale folosite pentru a avea in orice moment energie electrica si pentru ca oricare bec sa se aprinda printr-o simpla apasare de buton, sunt in mare parte neregenerabile, iar aceasta problema este acutizata de elementele poluarii implicate in procesul de transformare al materiilor prime in energie electrica.

In aceste conditii, specialistii din intreaga lume au devenit interesati de obtinerea unei energii electrice ,,curate", care sa aduca cat mai putine prejudicii mediului. Astfel, a fost proiectat, documentat si implementat un sistem de management integrat calitate-mediu care sa permita reducerea impacturilor negative ale activitatii specifice domeniului asupra mediului, fara ca prin aceasta sa fie afectata calitatea serviciilor si produselor oferite clientilor.

Managementul calitatii si managementul mediului sunt componente de baza ale managementului general in procesul transformarii organizatiei si adaptarii societatii ELECTRICA la economia de piata.

ELECTRICA se inscrie demersului initiat de societatile de profil din intreaga lume, sustinerea politicii in domeniul calitatii si mediului fiind parte integranta a politicii generale si a strategiei de functionare si dezvoltare competitiva a companiei.

In anul 2003 ELECTRICA a obtinut performante notabile in domeniul calitatii si mediului , concretizate in certificarea Sistemului de Management al Calitatii in conformitate cu cerintele standardului EN ISO 9001:2000 la nivelul intregii organizatii si a Sistemului de Management al Mediului conform standardului de referinta EN ISO 14001:1996 pentru Filiala ELECTRICA Moldova.

Implementarea si certificarea Sistemului de Management Integrat Calitate-Mediu pentru intreaga organizatie constituie un obiectiv general al SC ELECTRICA SA pentru anul 2004. Acest obiectiv se realizeaza cu succes. Astfel, in primul semestru al anului 2004 ELECTRICA S.A. a obtinut certificarea Sistemului de Management Integrat Calitate-Mediu-Securitatea si Sanatatea Muncii pentru Filiala ELECTRICA Banat si a Sistemul de Management Integrat Calitate-Mediu (SMQM) pentru Sediul Central, Divizia de Intretinere si Servicii Energetice si Sucursalele de Intretinere si Servicii Energetice Banat si Moldova.

Auditurile de certificare au fost efectuate de echipele de auditori ai SRAC-Organismul de Certificare ,,Societatea Romana pentru Asigurarea Calitatii" care beneficiaza totodata si de acordurile de recunoastere incheiate cu organisme din alte tari membre IQNet (Reteaua Internationala a Organismelor de Certificare), SC ELECTRICA beneficiind, astfel, si de recunoasterea internationala IQNet, pentru certificarea SMQM.

Pentru ELECTRICA, Sistemul Management Integrat Calitate -Mediu reprezinta o abordare logica si sistematica, ceea ce permite in prezent decizii strategice si operationale optime, care iau in considerare toate aspectele esentiale ce conduc la functionarea eficienta a organizatiei, atat din punct de vedere al calitatii, cat si al mediului.

Sistemul de Management Calitate -Mediu prezinta avantaje multiple identificate si analizate in detaliu de managementul ELECTRICA, cu efecte benefice asupra cresterii eficientei actrivitatilor de distributie si furnizare a energiei electrice, precum si a serviciilor oferite de ELECTRICA tuturor clientilor, cum ar fi:

- optimizarea proceselor si activitatilor organizatiei

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Iengineria si protectia calitatii mediului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
689 cuvinte
Nr caractere:
4 052 caractere
Marime:
9.49KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
societate, politica, calitate
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!