Identificarea unei Surse de Finantare si Descrierea Principalelor Puncte din Documentatia Oferita de Finantator Solicitantului

Extras din referat Cum descarc?

Prezenta lucrare va avea ca obiectiv initial identificarea unei surse de finantare si descrierea principalelor puncte din documentatia oferita de finantator solicitantului iar in partea a doua se va realiza o descrierea notiunii ciclul de viata a unui proiect urmand spre final a se aplica notiunile descrise pe cazul proiectului ce poate fi propus spre finantare.
Terminologie si definitii
.Organizator/lider de proiect: este considerat lider de proiect operatorul cultural care trebuie sa aiba un rol definitoriu si de coordonare in implementarea si in conceptia proiectului, precum si in finantarea acestuia (aceasta inseamna o contributie garantata din propriile fonduri sau din fondurile atrase si consolidate de cel putin 5% din bugetul total).
.Co-organizator: este considerat co-organizator operatorul cultural dintr-o tara participanta la Program care are un rol definitoriu atat in implementarea si in conceptia proiectului, precum si in finantarea acestuia (aceasta inseamna o contributie garantata din propriile fonduri sau din fondurile atrase si consolidate de cel putin 5% din bugetul tota). Implicarea co-organizatorilor trebuie specificata in mod clar in formularul de cerere. 
.Partener asociat: este considerat partener operatorul cultural care participa la activitatile proiectului, insa nu trebuie sa aiba un rol definitoriu sau de coordonare in conceptia si implementarea acestuia, nici in finantarea acestuia.
.Proiect anual: pentru a intra in categoria proiectelor anuale, proiectele eligibile trebuie sa aiba o durata de maxim 12 luni si sa implice co-organizatori (inclusiv liderul de proiect) din minimum 3 tari participante la Program.
.Proiecte multianuale de cooperare: pentru a intra in categoria acordurilor de cooperare, proiectele eligibile trebuie sa aiba o durata cuprinsa intre minimum 24 luni si maximum 36 luni si sa implice co-organizatori (inclusiv liderul de proiect) din cel putin 5 tari participante la Program.
.Acordul de cooperare: proiectele multianuale de cooperare trebuie sa se bazeze pe un acord de cooperare  un document comun, legalizat intr-una din tarile participante la Program, semnat de catre toti co-organizatorii (inclusiv liderul de proiect). Acest document trebuie sa descrie in mod explicit obiectivele proiectului, initiativele care vor fi implementate in vederea indeplinirii obiectivelor respective, rolul fiecaruia dintre co-organizatori in conceptia si implementarea proiectului, precum si participarea financiara a acestora la proiect.
.Organizatie/organism public sau privat: in sensul prezentelor specificatii, este considerat organism public orice organism ale carui costuri sunt partial si de drept finantate de la bugetul de stat, de catre guvernul local, regional sau central. Ceea ce inseamna ca aceste costuri sunt finantate din fondurile din sectorul public, provenind din impozite, amenzi sau taxe reglementate prin lege, fara a se parcurge un proces de selectie a proiectelor ce ar putea avea drept rezultat incapacitatea de a obtine fonduri. Organizatiile a caror existenta depinde de finantarea de catre stat si care primesc fonduri in fiecare an, insa pentru care exista cel putin teoretic posibilitatea sa nu primeasca fonduri intr-un an sunt considerate de catre Comisie ca fiind origanisme private.
.Beneficiari :Persoane (fizice sau juridice) in folosul carora se produce schimbarea urmarita de proiect.
.Cerere de finantare: document prin care este solicitat sprijinul unui finantator pentru acoperirea costurilor de functionare ale unui proiect; in acest scop, in cadrul cererii este prezentat detaliat proiectul, este argumentata necesitatea lui si sunt prezentate avantajele sale.
.Ciclul proiectului: proces care cuprinde diferitele tipuri de activitati care au loc la momente diferite in timpul executarii proiectului 
.Finantare nerambursabila: suma acordata cu titlu nerambursabil in scopul desfasurarii anumitor activitati din cadrul unui proiect agreat de finantator.
.Grant: suma de bani acordata sub forma de finantare nerambursabila pentru un anumit proiect, in scopul promovarii unei politici a Uniunii Europene.
.Grup tinta: Grup de persoane fizice sau juridice (definite ca arie geografica, domeniu de activitate etc.) carora li se adreseaza direct un proiect, prin intermediul carora un proiect isi propune sa realizeze o schimbare; membrii grupului tinta se pot regasi intre beneficiarii proiectului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Identificarea unei Surse de Finantare si Descrierea Principalelor Puncte din Documentatia Oferita de Finantator Solicitantului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!