Idee de Afacere - Patiserie

Extras din referat

NUMELE FIRMEI : Dolce Vita S.R.L.  este o societate cu raspundere limitata si este amplasata intr-o zona aglomerata din Bucuresti si anume in zona complexului studentesc Regie ,pe Splaiul Independentei.Spatiul are o suprafata  de  42 mp si este amplasat   langa parcarea pizzeriei Maxx .Spatiul a fost obtinut cu aprobarea primariei sectorului 6  si totodata si a decanului Universitatii  Politehnica Bucuresti.
OBIECT DE ACTIVITATE .Firma activeaza in domeniul prepararii si comercializarii produselor de patiserie .
INVESTITII
Costurile de inceput ar presupune, pe langa autorizatii si cheltuieli ocazionate inchirierea spatiului, achizitionarea echipamentelor necesare productiei. Pretul unui cuptor electric de patiserie nou - cu anexe - se apropie de 10.000 EUR (desi se poate opta, in functie de interes, pentru cel mai simplu model, cotat in jur de 1.500 EUR); un malaxor cu cuva de 40 litri costa in jur de 3.500 EUR (desi preturile incep de la 1.000 EUR); echipamentele frigorifice si cele de aer conditionat ajung impreuna la circa 2.500 EUR. De asemenea, mobilierul de lucru si de expunere poate fi achizitionat cu 1.500 EUR, iar lucrarile de amenajari interioare pot costa 3.000 EUR. Mai sunt necesare si alte mijloace de productie, cum ar fi de exemplu: masina pentru turat aluatul, mixer planetar sau dospitor, ale caror preturi variaza si ele in functie de caracteristici tehnice, marca sau vechime.
Prin urmare, achizitionarea unei linii complete de patiserie si a echipamentelor anexe poate costa mai putin de 10.000 EUR, dupa cum la fel de bine poate depasi 50.000 (daca se opteaza pentru echipamente moderne, noi). Acesti bani necesari investitiei au fost obtinuti prin credit la banca pe 2 ani.
AVANTAJUL CONCURENTIAL
-amplasarea firmei intr-o zona aglomerata ,
-practicarea unor preturi inferioare sau aproape identice  cu cele ale concurentilor
-dotarea laboratorului de patiserie cu echipamente moderne 
-personal calificat
-produse de inalta calitate


Fisiere in arhiva (1):

  • Idee de Afacere - Patiserie.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!