Hotelul "Capitol" Brasov

Extras din referat Cum descarc?

Datele constituie o resursa organizationala cruciala si trebuie gestionate similar activelor unei intreprinderi. Dupa cum se stie, fara date asupra functionarii interne si asupra mediului extern, intreprinderile nu ar putea reusi in afaceri.
Tocmai din aceste considerente, am optat pentru studierea activitatii de cazare a unui hotel "cu traditie", intrucat segmentul organizatoric beneficiaza de acumularea experientei timpului, fiind totodata mai usor de explicat celor interesati in a patrunde tainele procesului managerial din acest sector.
Astfel luand in considerare ca municipiul Brasov este un oras turistic, oferind o gama larga de obiective de acest gen, am ales ca studiu pentru acest referat, Hotelul "CAPITOL" - parte a Societatii Comerciale "ARO-PALACE" S.A., cunoscuta companie de turism si servicii.
Obiectivele propuse in realizarea acestui proiect se regasesc, in principal, in structura acestuia, continutul lor fiind:
-descrierea unitatii hoteliere;
-organigrama;
-incadrarea in context;
-fluxul informational;
-realizarea unui studiu de previziuni privind gradul de ocupare pentru urmatorii 2-3 ani;
-indicatorii economico-financiari;
CAPITOLUL I
DATE GENERALE ALE HOTELULUI
"CAPITOL"
1.1.Descrirea unitatii hoteliere.
Hotelul "CAPITOL" este parte componenta a Societatii Comerciale ARO PALACE S.A. - constituita in Societate pe actiuni, alaturi de celelalte societati apartinatoare.
Localizare
Acest hotel este cunoscut in domeniul turismului si serviciilor - fiind situat in centrul comercial-istoric al Brasovului, pe Bd.Eroilor nr.19 Este o unitate hoteliera catalogata la 3 stele, avand un numar de 366 locuri, impartite in 183 camere duble, 6 camere comunicante si 29 matrimoniale, parcare proprie, beneficiind de un desing modern, in culori calde, un stil modern de maxima utilitate, dotate cu televizoare color, telefon, centrala automata, frigider. De asemenea, beneficiaza de geamuri termopan speciale, pentru a atenua zgomotele datorate traficului.
Este o unitate destinata in special turismului de tranzit. Datorita acestui fapt, implica cheltuieli mari (efort financiar si uman mai mare decat la unitatile hoteliere axate in principal pe perioade de sejur).
Constructia are o arhitectura moderna, functionala, structurata pe 6 nivele, datand din anul 1973.
1.2.Organigrama
Dupa cum se cunoaste, organigrama este o reprezentare grafica a elementelor componente ale structurii organizatorice si a relatiilor ierarhice dintre acestea. Organigrama , ca document are rol dublu:
-este o expresie grafica a principalelor compartimente si a relatiilor subordonate dintre acestea;


Fisiere in arhiva (1):

  • 2.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!