Ghedeon Richter

Extras din referat Cum descarc?

Analiza PEST
Analiza PEST este o analiza externa si urmareste sa evidentieze o alta perspectiva a mediului in care organizatia isi desfasoara activitatea. Analiza serveste la analiza impactului si a tendintelor generale ale celor 4 stimulatori majori ai schimbarii: politici, economici, sociali si tehnologici.
Factori politici: au in vedere politica guvernului, legislatia centrala, locala, stabilitatea politica, modificari la nivel administratic
Factori economici: au in vedere variabilele economice cheie (taxe, tarife, curs valutar).
Factori sociali: analizeaza atitudinile si caracteristicile clientilor institutiei.
Factori tehnologici :aplicarea sistematica a cunostiintelor stiintifice la scopurile practice ale institutiei.
Cei patru stimulatori ai schimbarii nu actioneaza independent sau paralel ci ei se afla in interactiune so pot genera schimbari imprevizibile.
Factorii sociali 
Evolutia modesta a acestui segment are cel putin doua explicatii logice, si anume:
- populatia din Romania nu are o putere de cumparare prea mare sa-si permita un consum ridicat din aceste produse;
- in general in cultura noastra medicala nu suntem obisnuiti cu preveniera;
imbolnavirilor, iar o mare categorie de produse ce ar avea un astfel de efect se regasesc tocmai in clasa OTC si a suplimentelor nutritive.
Factorii politici 
Cauzele care au dus la scaderea la scaderea profitului net, chiar sa inregistreze pierderi in anul 2007 sunt:
- diminuarea continua a pretului medicamentelor etice de catre Ministerul Sanatatii, prin recalcularea marjelor de distributie si obligarea producatorilor sa includa noua marja de distributie de 7,5% in pretul de producator;
- refuzul sistematic al Ministerului Sanatatii de ajustare a preturilor medicamentelor la cursul valutar in cazul devalorizarii leului conform legislatiei in vigoare, dar aplicarea legii in cazul intaririi monedei nationale;
- existenta unor reglementari legale care din pacate au intervenit direct sau indirect in conditiile concurentiale: reglementarea duala a preturilor, modificarea normelor privind prescriptia produselor in regim compensat (DCI sau brand), inregistrarea prin sistemele mai rapide a dosarelor pentru firmele externe.
Factori tehnologici
Primele investitii se fac in domeniul asigurarii calitatii, prin infiintarea unui departament specializat si implementarea conceptelor aferente. Investitiile vizeaza atat modernizarea liniilor de productie, a controlului produselor, a zonelor de depozitare a materiilor prime, ambalajelor si a produsului finit, respectiv a utilitatiilor de sustinere a functionalitatii firmei: sistemul de purificare si alimenatrea cu apa, sistemul de obtinere si transport al agentului termic si al aburului tehnic, aer filtrat si aer comprimat, suportul de IT.
In cursul anului 2005 s-a finalizat inca o etapa destinata realizarii unui suport tehnic de cea mai inalta clasa, menit sa deserveasca procesele de dezvoltare a produselor. Astfel in cursul acestui an, a fost dat in folosinta un laborator de dezvoltare a produselor la scala de laborator, care, alaturi de statia-pilot deja functionala din 2000 si alaturi de Laboratorul de Bioechivalenta, infiintat in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu- Mures, intregeste un sistem ce garanteaza calitatea dezvoltarii produselor. In cursul acestor ani, produsele dezvoltate de Gedeon Richter Romania S.A au intrat in portofoliul firmelor din cadrul grupului.
Piata farmaceutica din Romania este o piata foarte dinamica, motorul de crestere fiind in primul rand accesul crescut al populatiei la medicamente si in al doilea rand datorita modernizarii portofoliului national de medicamente, prin introducerea pe piata de medicamente noi, dar cu preturi mai mari. Astfel, in ultimii 5 ani piata farmaceutica a crescut valoric in medie cu peste 25% anual, insa ritmul de crestere s-a diminuat in ultimii ani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ghedeon Richter.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!