Fundația Europeană pentru Managementul Calității - EFQM

Extras din referat Cum descarc?

Fundatia Europeana pentru Managementul Calitatii - EFQM Reuneste organizatiile europene implicate in atingerea excelentei.
EFQM numara aproape 800 de membri, companii si organizatii inregistrate in Europa, care isi desfasoara activitatea in Europa. Este vorba despre companii comerciale, organizatii guvernamentale si alte institutii din sectorul public.
Acestea au un lucru in comun: au adoptat Modelul de Excelenta al EFQM ca un instrument strategic pentru managementul general al companiei. Obiectivul lor fundamental este sa devina lideri in domeniul lor de activitate si sa obtina rezultate deosebite. Modelul de Excelenta al EFQM permite o abordare integrativa a managementului calitatii, care include toate aspectele cheie, cum ar fi: rezultatele de afaceri, orientarea catre client, managementul informatiilor, satisfactia angajatilor. Beneficiul major, asa cum este prezentat de cei mai de succes manageri europeni, este acela ca modelul de Excelenta al EFQM le permite sa obtina avantaje prin introducerea rapida in practica a noutatilor, ceea ce inseamna de fapt avantaje competitive.
Misiunea EFQM
EFQM este unica organizatie non-profit din Europa care urmareste stimularea si sprijinirea managementului pentru aplicarea principiilor inovatoare ale TQM (Managementul Calitatii Totale), adaptate la situatia specifica europeana. Misiunea sa este sa imbunatateasca competitivitatea organizatiilor europene, din sectorul privat sau public.
In cadrul EFQM, organizatiile membre primesc sprijin si indrumarea practica necesara pentru implementarea Modelului de Excelenta al EFQM. Diferite evenimente (networking, benchmarking, training) constituie ocazii pentru a comunica membrilor ultimele tendinte in domeniul managementului si, in special, cele referitoare 747h714h la TQM.
Mai mult de 10 000 de organizatii din sectorul privat si public din toate tarile Europei utilizeaza in prezent Modelul de Excelenta. In 1999, 60 % din companiile aflate in Top 25 in Europa (si 30 % din cele aflate in Top 100) sint membre ale EFQM.
De ce este aplicat Modelul de Excelenta al EFQM? Pentru mii de companii si organizatii din intreaga Europa, dorinta de a atinge excelenta in afaceri prin aplicarea TQM constituie un factor decisiv pentru a fi competitiv pe piatele europeana si mondiala. Inovatiile si efectele globalizarii, inclusiv schimbarile rapide ale proceselor de productie, necesita din ce in ce mai mult o abordare sistematica si structurata a procesului de imbunatatire continua, pentru a obtine imbunatatiri cuantificabile ale performantelor in afaceri. Modelul de Excelenta al EFQM este un instrument relativ simplu operational, care permite companiilor sa creeze beneficii masurabile prin utilizarea TQM ca instrument organizational.
EFQM este unica organizatie non-profit din Europa ce actioneaza pentru promovarea Excelentei in Europa.
Membrii EFQM provin din:
EFQM si Partenerii Nationali
In intreaga Europa, EFQM lucreaza in parteneriat cu organizatiile lidere in domeniul Excelentei la nivel national. Prin conlucrarea cu Asociatiile Nationale de Calitate, EFQM isi sporeste capacitatea de a aborda intreaga Europa, incluzind operatori economici din toate tarile.
Sediul EFQM
EFQM are un sediu permanent in Bruxelles.
RADAR si Modelul de Excelenta al EFQM
Modelul de Excelenta al EFQM a fost lansat in 1991 si reprezinta in prezent modelul european cel mai de succes pentru calitate in afaceri. De curind a avut loc o revizuire a modelului, implicind consultari cu sute de organizatii din intreaga Europa. Rezultatele acestei analize au fost anuntate oficial la 21 April 1999, in cadrul Forumului EFQM din Geneva.
RADAR - un instrument pentru performante de exceptie
La inceput de nou Mileniu, EFQM introduce un nou concept cheie pentru imbunatatirea Modelului de Excelenta: RADAR.
RADAR constituie esenta Modelului, masurind succesul eforturilor de imbunatatire a performantelor. Criteriile fundamentale ale acestui concept sint: Results (Rezultate), Approach (Abordare), Deployment (Implementare), Assessment (Evaluare) si Review (Analiza).


Fisiere in arhiva (1):

  • Fundatia Europeana pentru Managementul Calitatii - EFQM.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!