Fraudele Bancare din Perioada 2010-2012

Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Fraudele din sistemul bancar sunt, probabil, cea mai mare "pierdere" pe care o suporta acest sector, cel mai periculos efect fiind la nivelul credibilitatii, dincolo de bani despre care se vorbeste, din care probabil o parte vor fi pierduti, considera Aurelian Dochia, analist economic, fost membru al consiliului de administratie al BRD.
Bancile locale sunt vulnerabile la fraude. Fraude comise nu numai de clienti, ci si de oameni din interiorul institutiilor de credit. 
Si este vorba - cel putin pana acum - despre institutii de credit cu actionari straini, care se presupune ca au importat sisteme antifrauda performante si care au scheme de personal importante dedicate gestionarii unor astfel de riscuri.
CAUZE POSIBILE
Intrarea companiilor debitoare in insolventa, recesiunea, prabusirea cererii de credite sunt marile probleme de care s-au plans bancherii pe parcursul crizei, insa apar semnale ca nu numai acestea sunt de vina, pentru faptul ca sistemul bancar din Romania inregistreaza una dintre cele mai ridicate rate a creditelor neperformante din regiune (aproape 20%). 
1. CREDITE NEPERFORMANTE. CRIZA ECONOMICA
Criza economica probabil a creat conditiile pentru anumite persoane sa poata astfel de lovituri financiare iar creditele neperformante au crescut in contextul crizei. 
O data cu criza, au aparut firme si persoane care nu-si puteau desfasura activitatea pe cale normala si de-acolo s-a ajuns la sistemul bancar deoarece bancile avand bani, devin tinte.
Bancile au ajuns sa se confrunte cu un volum semnificativ de credite neperformante si au recuperat mii de case, aparta!mente, spatii comerciale sau de birouri pe care incearca sa le vanda pentru a-si recupera banii, intr-un moment in care piata imobiliara este blocata si preturile sunt foarte jos
O alta problema cu garantiile imobiliare aduse de clienti pentru creditele acordate inainte de criza este legata de deprecierea valorii acestora din ultimii ani. 
Valoarea garantiilor aflate in portofo!liul bancilor se ridica la echivalentul a 60 de miliarde de lei (13 miliarde de euro) doar pe segmentul creditelor acor!date persoanelor fizice si repre!zinta 80% din soldul total al impru!muturilor, potrivit datelor Bancii Nationale.
La acestea se adauga garantii imobiliare evaluate la peste 90 miliarde de lei (20 mld. euro) aferente creditelor corporate.
2. CORUPTIA FUNCTIONARILOR BANCILOR
Supraevaluarea garantiilor in baza carora se acorda creditul ar fi principala forma de fraudare a bancilor, deorece lantul acordarii unui credit ipotecar cuprinde pe langa client si banca si un evaluator agreat de institutia de credit care are sarcina de a stabili valoarea garantiei, dar si un notar care are in competenta auten!tificarea contractelor de ipoteca asupra bunurilor aduse in garantie.
O alta metoda de fraudare ar fi falsificarea actelor prin care se obtin creditele bancare si europene si neverificarea lor de catre persoanele in drept, acest lucru producand pagube financiare si de imagine foarte mari bancilor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fraudele Bancare din Perioada 2010-2012.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!