Frank Crail Reteta de Succes a unui Ciocolatier

Extras din referat Cum descarc?

Imaginati-va ca aveti in fata o masa de ping-pong, ciocolata, caramel si cateva mere. Ce-ar putea sa iasa? Unii ar spune ca nimic. Altii ar spune ca e doar o joaca de copii...Insa, ce-ati zice daca asta inseamna inceputul unei afaceri de succes care a pornit de la un simplu magazin dintr-un orasel si s-a transformat in cel mai extins lant de magazine de dulciuri din Statele Unite ale Americii?
Prin anii '80, Frank Crail visa sa devina un antreprenor de succes, intr-un orasel de provincie, unde sa-si traiasca, linistit, viata alaturi de familie. S-a mutat in Durango, Colorado, o localitate cu 15.000 de locuitori si a inceput sa se gandeasca cum sa-si faca un rost acolo. 
"Mi-am dat seama ca aveam de ales intre a deschide o spalatorie de masini si a infiinta un magazin cu produse din ciocolata. Ideea unei spalatorii de masini nu prea mi-a placut, asa ca am hotarat sa deschid o fabrica de ciocolata", isi aminteste Frank Crail, presedintele si directorul executiv al Rocky Mountain Chocolate Factory.
La inceput, Crail habar n-avea cum sa faca ciocolata. A amestecat primul sau lot de ciocolata pe o masa de ping-pong si i-a iesit totul pe dos: gramezile de nuca erau mari precum oul de rata, cupele de unt de arahide erau cat pumnul. Dar, surprinzator, oamenilor li s-au parut apetisante aceste dulciuri uriase, asa ca micul magazin de pe strada principala a orasului Durango a devenit tot mai popular.
Magazinul lui Crail propunea si un element de noutate: clientii aveau posibilitatea sa priveasca intregul proces de fabricatie a dulciurilor, urmarindu-l pe bucatarul-sef cum coace merele ca sa le umple cu un amestec delicios de ciocolata, caramel si lapte sau cum toarma ciocolata cu arahide in diverse forme cat mai apetisante.
Astazi, lantul de magazine Rocky Mountain Chocolate Factory este cel mai mare retailer de ciocolata din Statele Unite ale Americii, cu peste 325 de magazine in 44 de state. In 2007, veniturile au crescut cu 13%, ajungand la suma record de 31,6 milioane de dolari (23,1 milioane de euro). Profiturile au inregistrat o crestere de 17 procente, ceea ce au propulsat lantul de magazine pe locul 80 in top 100 al celor mai succes companii din SUA.


Fisiere in arhiva (1):

  • Frank Crail Reteta de Succes a unui Ciocolatier.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!