Fondurile Mutuale

Extras din referat Cum descarc?

Investitia ideala pentru fiecare 
Fondurile mutuale sunt investitiile ideale deoarece acestea ofera management profesional, flexibilitate, diversificare si un cost scazut al structurilor de taxe. Managerii de investitii analizeaza oportunitatile de investitii pentru alte persoane. Fondurile mutuale ofera o gama larga de optiuni pentru investitii si incredere celui care face investitia , datorita faptului ca acestea sunt riguros reglementate decat majoritatea celorlalte investitii pe care acesta le poate face.
Legal, un fond mutual este o entitate a corporatiei separata de consilierii investitionali - oamenii care plaseaza investitiile catre fond. Fondul are un comitet de directori, fiind si o conditie pentru ca un procent din acestia sa fie din afara firmei. Din 1940 fondurile mutuale trebuie sa aiba o forma si un stil operational specific. Fondurile mutuale trebuie sa furnizeze actionarilor raporturi detaliate de contabilitate si performanta.
O privire asupra fondurilor mututale de azi
Acesta nu va va da fiori,dar va poate imbogati
Cel mai comun tip de fond mutual este fondul deschis. Acest termen se refera la faptul ca acest tip de fond este gata sa rascumpere la valoarea activelor nete (NAV), atat de multe actiuni cate investitorii vor sa vanda.(NAV este valoare neta a tuturor investitiilor detinute de catre fond , impartite in numarul actiunilor ce urmeaza a fi rascumparate.) Fondurile deschise pot vinde un numar nelimitat 
Cum sunt structurate fondurile mutuale
Fondurile mutuale au o structura specifica iar ca investitor, este important sa intelegi exact cum acestea functioneaza si cum difera de ceea ce ati putea face cumparand actiuni ,obligatiuni sau bonuri de tezaur pe cont propriu. Dupa examinarea structurii unui fond mutual ,poate fi inteles mecanismul functionarii acestuia. Vei vedea valoarea actiunilor cumparate intr-un fond mai curand decat cumparand actiuni sau obligatiuni pe cont propriu.
Fiecare fond mutual trebuia sa aiba urmatoare structura ceruta prin lege:
Custode pentru detinerea de numerar sau titluri de valoare. Aceasta este ceruta ca o asigurare pentru protectia fizica a investitiei in fond. Fondurile mutuale trebuie sa utilizeze o banca sau orice alta institutie sigura pentru a fi siguri ca banii dumneavoastra se duc acolo unde intentionati.
Agent de transfer: Aceasta poate fi aceeasi institutie ca si custodele, sau poate fi oricare alta. Aceasta functie este de a tine evidenta inregistrarilor din conturile actionarilor cand acestia achizitioneaza sau vand actiuni.
Consilier investitional: multi consilieri pentru fonduri mutuale sunt angajati la o firma de brokeraj, care furnizeaza servicii de cercetare , comerciale, servicii de brokeraj cat si management investitional.
Broker: fondul trebuie sa cumpere si sa vanda investitii si in general, foloseste un numar de firme de brokeraj. Unele fonduri folosesc un broker pentru majoritatea tranzactiilor , dar majoritatea folosesc mai multi brokeri. Deoarece fondurile mutuale au active in valoare de milioane sau miliarde de dolari, beneficiaza de tratament preferential cand cumpara sau vand actiuni sau alte investitii. Daca intri pe usa la o agentie de brokeraj pentru a cumpara cateva sute parti de capital , vei plati un comision de 40-50 de centi pe fiecare parte. Un fond mutual poate cumpara aceleasi parti cu un comision de 6-7 centi pentru fiecare parte.
Sapte tipuri de baza de fonduri mutuale: afla care sunt potrivite pentru tine
Lista de mai jos arata principalele fonduri mutuale impreuna cu investitiile pe care le folosesc in general.
o Fondurile pietei monetare - bonuri de tezaur , certificate de depozit 
o Fonduri de obligatiuni - ale Guvernului, ale corporatiilor si alte investitii cu productivitate mare
o fonduri de crestere si de venit (actiuni si obligatiuni) Fond de investitii ce detine actiuni ale companiilor mari si stabile care ofera un potential atat pentru cresterea capitalului, cat si pentru venit
o fonduri de crestere :Fond de investitii ce detine actiuni ale firmelor in curs de dezvoltare care au perspectiva de a obtine castiguri mari. Obiectivul principal al unui astfel de fond este cresterea capitalului pe termen lung
o Fond de crestere agresiva
o Fonduri de specialitate -actiuni in industrii specifice- ulei, gaze, aur , bunuri imobiliare
o Fonduri internationale - actiuni si obligatiuni internationale


Fisiere in arhiva (1):

  • Fondurile Mutuale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!