1. Introducere..2 2. Conflictele...3 3. Schimbarile climatice..4 4. Politica tarii legata de donatii...5 5. Situatia orfanilor din Zambia...6 6. Concluzii.8
1. Introducere Cu un numar de fenomene meteo la nivel global in crestere, conceptul de foamete devine din ce in ce mai important de luat in calcul in anii ce vor urma. Comunitatea internationala, ONG-urile, institutiile financiare si in principiu toti actorii implicati in eradicarea foametei la nivel mondial dar nu in ultimul rand politicile legate de alocarea si folosirea banillor, au partea lor de vina. Cele mai afectate tari din acest punct de vedere sunt potrivit raportului annual al GHI, calculat cu ajutorul IFPRI (International Food Policy Research Institute) fac parte din Asia de Sud dar mai ales din Africa Sub-Sahariana. Dintre acestea cele mai afectate unde exista foamete persistenta potrivit raportului GHI sunt D R Congo, Burundi si Chiad. 2. Conflictele Atunci cand un guvern este angajat in razboi, civil sau cu alta tara, conducerea unei tari trebuie sa directioneze fonduri din anumite sectoare catre cheltuieli militare. In unele cazuri, finantarea este inlaturata de la dezvoltare, lasand populatia deosebit de vulnerabila la dezastrele naturale sau efectele conflictelor asupra productiei agricole. Cand un dezastru natural - cum ar fi seceta - afecteaza o regiune, problema se poate transforma rapid intr-o foamete, iar guvernul local si national sunt lasati fara finantare pentru a rezolva problema. Dezastrele naturale pot, de asemenea, sa conduca la concurenta asupra resurselor limitate, care provoaca conflicte si niveluri inalte de insecuritate alimentara sau foamete.
După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).