Fezabilitatea investitiei

Extras din referat Cum descarc?

Introducere 
Se furnizeaza prin prezenta inventie un instrument dentar care rezolva problemele multitudinilor de intrumente de folosit simultan. Rezultatul este o eficienta ridicata si confort, atat pentru personalul dentar cat si pentru pacienti. Aceste beneficii, care ofera o avansare in stadiul tehnicii, rezulta din conceptul de baza: de a reduce multitudinea de instrumente dentare separate care trebuie sa fie prezente in gura pacientului la un moment dat, prin combinarea functiilor furnizate de o multitudine de instrumente intr-o singura functie, intr-un singur instrument care este proiectat pentru a oferi toate functiile necesare. Rezultatul este un instrument dentar multifuntional care ofera o oglinda, o raza de lumina, un izvor de apa (sau alte lichide) si de aer, sau un dispozitiv de aspirare si ca este, de asemenea, usor de manevrat si in greutate. Instrumentul dentar multifunctional descris reduce numarul de instrumente diferite, separate, care trebuie sa fie prezente in gura pacientului la un moment dat si elibereaza numarul de instrumente care trebuie sa fie manipulate de catre personalul dentar.
Analiza de piata
Analiza de piata a fost realizata prin:
- investigarea ofertei de piata pentru instumente dentare multifunctionale;
- vizite la cabinete si spitale stomatologice din Bucuresti;
- chestionare pentru studetii din cadrul Facultatii de Medicina Dentara, Carol Davila, din anul VI;
Chestionarele culese de la studentii de medicina din anul al VI-lea au evidentiat, in general, ca utilizarea de numeroase instrumente independente in timpul controalelor si practicelor dentare conduce la marirea substantiala a timpului de remediere a problemei pacientului si la disconforul acestuia. Studentii au precizat in chestionarele completate ca ar investi resurse financiare in intrumente si echipamente care sa le usureze munca si care sa le ofere satisfactie atat lor, cat si pacientilor. Se evidentiaza un curs pozitiv din punct de vedere al interesului pentru produse eficiente in domeniul stomatologic. In ceea ce priveste in cazul spitalelor stomatologice, inventia a fost privita cu reticenta, exprimand o lipsa de incredere in realizarile posibile in tara. Este evident ca acest fenomen este generat de situatia financiara, dar se poate vorbi de un nivel scazut de cunostinte. Faptul ca piata echipamentelor multifunctionale stomatologice este la un nivel inca scazut il dovedeste si faptul ca desi piata produselor stomatologice si, in general, medicina dentara este in continua dezvoltare, pe acest subiect practic nu au fost facute oferte. 
Predefinirea solutiilor de marketing 
Pe baza analizei de piata putem desprinde concluzii care practic definesc atat solutiile de marketing pentru produsul Multidispenser ca produs independent, cat si solutiile tehnice si tehnologice pentru acest produs astfel incat sa satisfaca cu succes cerintele de piata:
- produsul trebuie realizata astfel incat pretul de valorificare pe piata sa fie concurential;
- produsul Multidispenser trebuie conceput astfel incat sa asigure toate functii pe care produsele intependente, din care este format, le realizeaza.
- conceperea produsului Multidispenser ca un produs independent care sa permita dezvoltarea unei solutii de dezvoltare continua a produsului.
-conceperea unui sistem de transfer de cunostinte catre posibili utilizatori.


Fisiere in arhiva (1):

  • Fezabilitatea investitiei.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!