Fabricarea si Gospodarirea SDV-urilor

Extras din referat Cum descarc?

Desfasurarea eficienta a procesului de productie presupune utilarea adecvata a locurilor de munca cu scule,dispozitive si verificatoare(SDV-uri).Putem afirma ca retehnologizarea intreprinderilor depinde de cantitatea si calitatea SDV-urilor,de modul in care acesta sunt concepute,fabricate si utilizate. In procesul de productie.SDV-urile contribuie la imbunatatirea inzestrarii tehnice a produselor,operatiilor si locurilor de munca,la cresterea calitatii produselor,a productivitatii muncii,la economisirea de materii prime si materiale,precum si la reducerea ciclului de productie.
Pentru realizarea acestor cerinte, in cadrul intreprinderilor se creeaza un compartiment separat,denumit sectia SDV-uri,cheltuielile generate de aceasta detinand o pondere importanta in totalul cheltuielilor intreprinderii.
O buna depozitare a SDV-urilor necesita crearea in cadrul intreprinderii atat a unui depozit sau magazie centrala,cat si a unor magazii de pastrare in cadrul sectiilor de productie.In cazul fabricarii SDV-urilor in cadrul intreprinderii,se creeaza o sectie de productie a SDV-urilor dotata cu utilaje corespunzatoare si personal specializat.
In cadrul unei intreprinderi,fabricarea si gospodarirea SDV-urilor au ca obiective principale:
Diversitatea SDV-urilor folosita de catre o intreprindere impune clasificarea lor,ca cerinta de baza a organizarii activitatii de fabricare si gospodarire a acestora.
Cele mai utilizate sisteme de clasificare si de codificare sunt:
? sistemul de numerotare in ordine cronologica;
? sistemul cu litere si cifre zecimale; 
? sistemul zecimal.
In Romania,clasificarea SDV-urilor este reglementata prin Standardul nr.3501-8,potrivit caruia,in indsustria constructoare de masini,SDV-urile se impart in zece grupe numerotate de la 0 la 9 in raport cu destinatia folosirii lor. Fiecare grupa se reimparte la randul ei in 10 subgrupe,pentru diferentierea si precizarea destinatiei,fiecare subgrupa in 10 feluri si fiecare fel in 10 variante.
De exemplu,cutitul de strunjit longitudinal,inconvoiat,cu tais suplimentar are numarul 2.102,format din urmatoarele elemente:
2 Grupa:scule aschietoare
2 1 Subgrupa:cutite
2 1 0 Felul:pentru strunjit longitudinal
2 1 0 2 Varianta:incovoiat,cu tais suplimentar
Clasificarea SDV-urilor presupune si codificarea acestora,numarul de cod al unei scule fiind format din doua grupe de cate patru cifre,separate printr-o liniuta.Prima grupa de cifre este reprezentata de numarul caracteristic definind caracteristice de exploatare si constructive,iar cea de a a doua grupa de cifre este denumita numar succesiv caracterizand tipodomensiunea sculei.
SDV-urile pot fi clasificate si in raport cu gradul lor de specializare,in functie de acesta definindu-se:
-SDV-uri universale;
-SDV-uri speciale.
SDV-urile pot fi de asemenea clasificate in normale(care corespund standardelor in vigoare) nominalizate (utilizate in cadrul procesului de productie pentru produse realizate pe baza unor norme interne tipizate) si speciale (utilizate la fabricarea unir produse pe baza de desene speciale de executie).


Fisiere in arhiva (1):

  • Fabricarea si Gospodarirea SDV-urilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!