Expertiza si Etica in Gestiunea Afacerilor

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE.pag 1
CAPITOLUL I
EVALUAREA - EXPERTIZA SI DIAGNOSTIC. pag 2
CAPITOLUL II
ESTIMAREA VALORII AFACERII 
PRIN METODE BAZATE PE ACTIVE. pag 5
CONCLUZII.pag 10


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Standarde de evaluare elaborate de asociatiile profesionale in domeniu = norme profesionale care se doresc un ghid pentru cei care fac evaluari, recomandand cea mai buna practica de evaluare.
De buna intelegere si aplicare a procedurilor de estimare a valorilor prezentate in respectivele standarde depinde calitatea:
- raportului de evaluare care poate fi solicitat unui evaluator de catre diversi beneficiari
- relatiei dintre evaluator si client (beneficiar), care discuta in aceeasi termeni
- raportului de auditare a conturilor, prin care auditorul trebuie sa-si exprime opinia inclusiv asupra modalitatilor de estimare a valorii activelor
In Romania - asociatii profesionale:
ANEVAR (Asociatia Nationala a Evaluatorilor din Romania)
CECCAR (Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania). 
- obiective promovarea si dezvoltarea activitatii specifice, in principal prin elaborarea unor standarde profesionale si etice.
CECCAR - in cadrul caruia unii membri sunt persoane calificate si in domeniul evaluarii - a elaborat propria Recomandare privind metodologia standard de evaluare economica si financiara.
ANEVAR - asimilarea si particularizarea standardelor internationale si europene de evaluare la specificul romanesc
- a elaborat standardele nationale de evaluare (SEV) (compatibile cu standardele europene, EVS, respectiv cu standardele internationale, IVS) aplicate la ora actuala in practica si recunoscute in cadrul legislatiei specifice in cazul stabilirii valorii de piata a intreprinderilor care se privatizeaza
- organizeaza cursuri de initiere si acces la profesie, precum si cursuri de formare continua a membrilor sai
Raportul de evaluare nu este standardizat: poate fi diferit ca forma si continut in functie de scopul si obiectul evaluarii.
- exista elemente obligatorii conforme cu principiile generale cuprinse in standardele de evaluare:
- obiect, scop si data a raportului 
- prezentarea afacerii, a echipei de evaluare
- expertize si studii utilizate
- surse informationale, cadru legal, conformitate cu standardele de evaluare
- baza de evaluare, inclusiv tipul si definitia valorii
- factori de risc, ipoteze de evaluare admise si conditii limitative
- metode de evaluare aplicate
- exprimarea opiniei evaluatorului: se reiau valorile grupate pe metodele utilizate si scenariile elaborate, se avanseaza o valoare (un interval de valori) a afacerii, se expun motivele, argumentele care au stat la baza reconcilierii rezultatelor si a estimarilor privind valoarea.
CAPITOLUL I
EVALUAREA - EXPERTIZA SI DIAGNOSTIC
Definitia procesului de evaluare : actul de exprimare a unei opinii asupra valorii
- prin intermediul unor demersuri specifice
- realizate de catre un profesionist / firma
Observatie : 
a) prin evaluare nu se creeaza valoare
b) se interpreteaza piata pentru a se ajunge la estimarea unei valori
Ce este :
Valoarea : calitatea conventionala a unui obiect care ii este atribuita in urma unor calcule si expertize
Valoarea economica : denumirea noastra pentru valoare
Evaluarea economica: complex de tehnici, procedee si metode bazate pe multidisciplinaritate, prin care un activ sau o intreprindere in ansamblul sau (o afacere), sunt aduse din punct de vedere valoric la nivelul pietei si prin aceasta li se asigura comparabilitate cu valoarea de piata
Activele (acceptiunea noastra) : utilizari de resurse care imbraca forma imobilizarilor, stocurilor, creantelor si disponibilitatilor banesti
Pasivele: resurse de finantare care provin de la actionari (capitaluri proprii) sau diversi creditori (banci, furnizori, salariati, stat, alti creditori) 
Valoarea contabila: valoarea la care un activ sau un pasiv este recunoscut in bilant. In cazul activelor, valoarea contabila se obtine dupa scaderea amortizarii cumulate pana la acea data, precum si a pierderilor cumulate din depreciere
Contabilitatea - ca si practica - ansamblu de conventii, reguli si tehnici specifice, utilizate pentru a recunoaste in cursul unui exercitiu financiar si a prezenta in situatiile financiare anuale activele si pasivele din care este constituita o intreprindere (afacere), la valorile lor de origine, care devin valori contabile
Situatii financiare: denumirea prevazuta in standardele internationale de contabilitate (preluata si de reglementarile contabile romanesti) pentru bilantul contabil, ca ansamblu de documente de sinteza intocmite la sfarsitul exercitiului financiar. 
Continutul standardelor - majoritatea fac referire la valoarea afacerii sau la alte valori utilizate pentru a se ajunge la valoarea afacerii.
Au legatura directa cu aceasta urmatoarele:
- SEV 4.03 Valoarea de piata - defineste acest concept, ii indica aplicabilitatea (evaluari de afaceri si de proprietati cu orice destinatie) si explica conditiile ce trebuie intrunite pentru a se obtine valoarea de piata
- SEV 4.04 Categorii de valori in afara valorii de piata - defineste valoarea intreprinderii (afacerii) ca fiind valoarea unei afaceri luata in intregime
- o afacere care va avea continuitate pentru care se poate imparti valoarea totala la partile constitutive
- nici una din aceste parti nu constituie valoare de piata
- daca evaluarea se face pentru o anumita utilizare si pentru un anumit proprietar, valoarea atribuita unui activ individual se stabileste in functie de contributia lui la intreg si poarta numele de valoare de utilizare (in opinia noastra, valoare de utilitate); valoare in afara pietei si este estimata din perspectiva unui anumit utilizator (vanzatorul afacerii)


Fisiere in arhiva (1):

  • Expertiza si Etica in Gestiunea Afacerilor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!