Evaluarea si Valorificarea Potentialului unui Angajat in Domeniul Farmaceutic

Extras din referat Cum descarc?

1. Pe ce criterii se evalueaza personalul?
Atitudinile fata de deciziile managementului, relatiile cu subordonatii si colegii, aderarea la valorile companiei si gradul de dezvoltare profesionala reprezinta, pe langa principalul criteriu de evaluare - performanta - cei mai des intalniti indicatori nestipulati in fisa postului, dar folositi de manageri si specialistii in HR.
Amestecarea indicilor din fisa postului cu pararea subiectiva a evaluarilor pot costa un angajat job-ul, mai ales in vreme de criza, spun recruiterii. De asemenea, declararea valorilor culturii organizationale si a asteptarilor din partea angajatilor sunt de multe ori in disonanta cu cerintele explicite ale companiei.
Companiile spun ca vor strategii pe termen lung, dar isi evalueaza angajatii trimestrial. Spun ca mizeaza pe corelarea in echipa, dar recompenseaza efortul individual. Companiile vor de la angajati fixarea unor obiective pe termen lung dar angajatii sunt remunerati in functie de cifrele pe care le ating lunar. Spun ca vor eficienta si performanta dar recompenseaza numarul de ore si punctualitatea.
Motivele care conduc compania sa se abata de la regulile de evaluare si deci de recompensare, pe care le fixeaza la angajare sau pe parcurs cu angajatii, constau in dorinta managerilor de a cantari obiectiv trasaturi care nu sunt usor cuantificabile si importanta exagerata acordata comportamentelor vizibile.
Unul dintre criteriile care pot conduce la o ruptura intre angajat si companie este reprezentat de gradul de compatibilitate intre persoana si cultura organizationala stabilita de companie. ,,Este evident ca similitudinea intre valorile firmei si cele ale angajatului vor conduce la o evaluare mai favorabila a acestuia. Ea ar trebui luata in considerare chiar la angajare, pentru ca in cazul existentei acestei afinitati, performantele angajatului vor fi mai bune. In cazul absentei ei, exista o mare probabilitate ca angajatul sa paraseasca din proprie initiativa firma",
In masura in care angajatul vrea sa-si pastreze locul de munca, trebuie sa se adapteze cat mai urgent posibil. O organizatie sau managerii acesteia nu se vor schimba, cel care trebuie sa se adapteze fiind angajatul.
In conditiile in care doar 10% dintre companii au fise de post in care obiectivele si indicatorii de performanta sunt corect si complet exemplificati, in lipsa unei scale de masurare a performantei, angajatorul nu isi va putea evalua corect personalul.
In companiile in care nu exista indicatori de performanta pentru fiecare angajat in parte, atunci evaluarea este subiectiva si se confunda cu evaluarea performantei companiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evaluarea si Valorificarea Potentialului unui Angajat in Domeniul Farmaceutic.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!