Elaborarea Structurii Organizatorice de Management

Extras din referat Cum descarc?

Problema cu care se confrunta in prezent marea majoritate a firmelor este cea a cresterii gradului de functionalitate si de adaptabilitate fata de conditiile unui mediu economic aflat intr-o modificare profunda a mecanismelor de functionare.O asemenea activitate presupune un soi de operatii complexe in cadrul carora se utilizeaza metode, tehnici si instrumente de lucru adecvate si o conceptie clara, fundamentata teoretic, privind structura organizatorica.
Realizarea scopului acestei metodologii solicita parcurgerea metodica a unor etape, faze si actiuni cu ajutorul unor metode si tehnici specifice de culegere, prelucrare si interpretare a datelor.
Elaborarea structurii organizatorice consta in activitatea de concepere si de proiectare a organizarii structurale formale. 
S.C. RETIM Ecologic Service S.A. 
SC RETIM Ecologic Service SA functioneaza ca societate comerciala din anul 1997, infiintandu-se prin reorganizarea Regiei Autonome de Salubritate Timisoara si asocierea cu un partener strain, devenind astfel societate mixta romano-germana cu capital integral privat. 
Date generale:
o Capitalul social al societatii : 2.608.400 lei;
o Numarul de angajati : 526 persoane; 
o Director general - productie : ing. Florin Cepanariu 
o Director general - comercial : ec. Gheorghe Para 
Domeniul principal de activitate este salubrizarea localitatilor cod CAEN : 9002 care include: salubrizarea menajera; salubrizarea stradala; colectare si transport deseuri cu grad scazut de periculozitate de la populatie si agenti economici; combaterea efectelor fenomenelor meteorologice nefavorabile (polei, inghet, zapada), precum si activitati ecologice aferente. 
Pentru asigurarea unei functionari eficiente a companiei este necesar ca managerul sa asigure o concordanta cit mai buna intre activitatile desfasurate si mediul extern.Acest deziderat major se solutioneaza prin adoptarea unei structuri organizatorice flexibile cu care sa se obtina rezultatele economice previzionate pe linia cresterii productivitatii muncii, utilizarii rationale a personalului si reducerea costurilor. Asadar, apare nevoia realizarii unei conexiuni corecte intre personalul operational si cel decizional.
Numarul crescind al reprezentantelor, extinderea bazei de clienti si marirea complexitatii operatiunilor a indicat necesitatea crearii de noi departamente, sau marirea celor existente pentru a prelua unele din insarcinarile indeplinite anterior de catre managementul superior sau alte departamente.
Principiul flexibilitatii in realizarea structurii organizatorice se evidentiaza prin posibilitatea de a-si adapta si perfectiona relatiile sale atit cu personalul propriu cit si cu mediul extern. Pentru a realiza acest principiu s-a luat in consideratie si aplicarea principiului apropierii conducerii de activitatea companiei. Astfel deciziile privind acordarea unui credit fiind aprobat de conducerea unei reprezentante, poate fi aprobat in cel mai scurt timp si de catre conducerea de virf a companiei. De obicei, aplicind principiul limitei de control se creeaza echipe la diferitre niveluri ierarhice, care la rindul sau se subordoneaza unui singur sef (principiul unitatii de conducere), fara a neglija corelatia dintre departamentele existente in cadrul companiei.
Compania promoveaza o politica de interdependenta minima dintre compartimente, ceea ce asigura succesul ei si afacerii sale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Elaborarea Structurii Organizatorice de Management.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!