Economia Frantei

Extras din referat Cum descarc?

Conform acestui grafic ,putem remarca o crestere semnificativa a PIB-ului comparand situatia actuala cu anul 2006.In anul 2008 PIB-ul a inregistrat o valoare de peste 2.923 miliarde de dolari.Situatia actuala este una favorabila,PIB-ul inregistrand valori destul de ridicate.
PIB/LOCUITOR 
PIB-ul pe cap de locuitor este PIB-ul impartit la numarul locuitorilor.
Analizand valorile PIB-ului pe cap de locuitor , inregistrate in ultimii ani,constatam o crestere a valorilor Valoarea maxima inregistrata in ultimii 10 ani a fost in anul 2008,moment in care si PIB-ul national atingea punctul maxim.
Conform datelor statistice, in urmatorii 4 ani valoarea PIB-ului pe cap de locuitor va creste, ajungand pana la 51 de mil de dolari pe cap de locuitor,in anul 2019.
2.INFLATIA 
Conform datelor,in Franta ,inflatia este in crestere,ca urmare a diminuarii fortei de cumparare. In altimul an s-au luat masuri ce prevad diminuarea preturilor,insa preconizarile pentru anii viitori nu prevad schimbari a valorilor acesteia
Putem observa ca rata somajului a atins cea mai scazuta valoarea in anul 2008,moment in care valoarea PIB-ului era maxima.In anul 2015 rata somajului a crescut ,devenind o amenintare pentru economia Frantei.Conform datelor statistice prezentate in tabelul anterior,rata somajului se va diminua ,ajungand in anul 2019 la 9%.
Prin urmare ,in aceasta perioada economia Frantei traverseaza un moment nu tocmai favorabila din punct de vedere economico-financiar.
Stiind ca rata dobanzii este in medie 2.24(din 1998 pana in 2016),putem afirma ca rata dobazii in Franta a variat destul de mult in ultimii 10 ani,atingand in anul 2009 valori de peste 4 procente
In prezent rata dobanzii este 0,acesta fiind cel mai scazut procent inregistrat in ultimii 10 ani.


Fisiere in arhiva (1):

  • Economia Frantei.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!