Drumul de la Idee la Succes

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Corvin Pughin, 35 de ani, a facut primul pas in lumea business-ului inca din studentie. De la afacerea de familie, compania Maguay a ajuns sa aiba 45 de angajati si o cifra de afaceri de 7,5 milioane de euro.

Corvin Pughin este unul dintre antreprenorii de succes .El face parte din noul val de patroni, care a aratat unde se poate ajunge dupa multi ani de munca. In 1992 a luat nastere firma Maguay, care a devenit intre timp cel mai important integrator roman de servere pe platforme Intel.

Impreuna cu doi prieteni a infiintat firma Maguay in 1992. Atunci nu exista un obiect de activitate clar definit. Mai degraba firma era inteleasa ca un cadru legal prin care se puteau derula activitati comerciale. Erau studenti, doreau continuarea studiilor si nu aveau foarte mult timp pentru a razbate prin hatisurile economice de atunci. Asa ca, dupa un inceput marcat de aspiratii inalte si vise, s-au intors la activitatea studenteasca.

Cinci ani mai tirziu, ceea ce parea a fi sfarsitul existentei Maguay s-a dovedit a fi de fapt o renastere a companiei. In 1997, dupa terminarea facultatii, Corvin a preluat si a activat firma impreuna cu fratele si tatal sau. Tot in acel an a inceput activitatea Maguay in domeniul tehnologiei informatiilor. Acestia sunt de profesie electronisti. Au absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. La vremea aceea, nu prea aveau unde sa practice meseria de electronist. Industria era in degringolada, asa ca au inceput sa construiasca ceva in care lucrurile sa mearga cum doreau: serios si profesionist. Startul a fost unul destul de dificil. Practic, compania si-a inceput activitatea intr-un apartament de trei camere, cu doi angajati, cu un credit obtinut prin garantii personale, cum ar fi locuinta si masinile. Cu aproximativ 10.000 de dolari au importat 40 de monitoare Targa de 14 inch, care erau de altfel unele dintre cele mai bune monitoare de aceasta dimensiune care s-au gasit vreodata pe piata romaneasca.

Inca din momentul reluarii activitatii Maguay, familia Pughin a cautat sa intre pe un segment de nisa in piata IT autohtona, cautand sa aduca in plan local ceea ce era mai slab reprezentat in Romania. Au mizat pe calitate, performanta si tehnologie de ultima ora. Si in prezent continua sa educe publicul sa inteleaga ca urmarind aceste criterii nu cresti pretul, ci reduci costurile generate de achizitia si de exploatarea echipamentului pe durata lui de viata.

Dupa opt ani de activitate, Maguay si-a creat un nou sediu in Bucuresti de 500 de metri patrati si numara inca trei filiale in tara la Tirgoviste, Ploiesti si Constanta. De la trei angajati, firma numara 45 de angajati. Ceea ce e cel mai important, este ca Maguay a devenit un nume important pe piata IT romaneasca atunci cind vine vorba despre tehnologie de top, fiabilitate si profesionalism. Aprecierile nu le apartin, ci provin din diverse

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Drumul de la Idee la Succes.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
878 cuvinte
Nr caractere:
4 699 caractere
Marime:
12.49KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Management
Tag-uri:
sediu, succes, firma
Predat:
la facultate
Materie:
Management
Sus!