Diferente intre Nivelul Veniturilor Managerilor Americani si Japonezi

Extras din referat Cum descarc?

Dupa Patton, nimeni nu poate neglija banii ca unul din cele mai importante elemente motivatoare. Fie ei lichizi, pachete de actiuni sau de parti sociale, polite de asigurare sau orice fel de alte bonuri, rolul banilor, dupa acelasi autor, nu poate fi decat unul singur. De cele mai multe ori, ,,banii inseamna mai mult decat bani", prin faptul ca ei reprezinta o reflexie a celorlalte elemente motivatoare. 
Majoritatea managerilor au tendinta de a plasa banii in partea superioara a ierarhiei motivationale, in timp ce specialistii ,,comportamentisti" prefera nivelul inferior al acestei scale. Nici una din cele doua viziuni nu pare a fi cea corecta. Daca, insa, banii sunt considerati ca acel element motivator care se vor a fi, managerii trebuie sa tina cont de mai multe lucruri. 
Evolutia managementului a numeroase tari ale lumii are la baza managementul practicat in SUA. Acesta se remarca printr-un conglomerat de tehnici, metode, concepte si studii de caz care instiga la studierea lor pe cei specializati in acest domeniu.
Companiile din SUA sunt caracterizate in general de marimea veniturilor tuturor managerilor care sunt puternic influentate de performantele pe termen scurt in special de profitul obtinut. Acest fapt determina pe managerii americani sa evite de multe ori investitiile pe termen lung, sa diminueze cheltuielile cu cercetare-dezvoltarea, cu intretinerea si cu dezvoltarea resurselor umane. Statisticile spun ca veniturile managerilor din SUA sunt cele mai mari, acestea fiind justitficate printr-o pregatire foarte buna in domenii de specialitate si in domeniul managementului.
Greef Crystal afirma faptul ca marimea veniturilor este influentata de:
- marimea companiei;
- performantele companiei;
- intensitatea riscurilor asumate;
- vechimea in post a managerilor;
- amplasarea sediului companiei;
Pregatirea in domeniul managementului, se realizeaza in primul rand, in scoala, dupa care in cadrul intreprinderii, inainte sau dupa angajare, managerii participa la diferite programe de pregatire.
Un element nou in pregatirea managerilor americani il reprezinta licenta in domeniul managementului si productiei numit MMM (master degree in management and manufacturing).
Bucurandu-se de o mare apreciere si reputatie precum si de buna remunerare, managerul american a facut obiectul multor studii si sondaje. Un astfel de sondaj a fost facut de catre Korn Ferry International in colaborare cu UCLA, referitor la profilul managerului american. In urma acestui sondaj s-a ajuns la concluzia ca managerul american se caracterizeaza prin integritate, indoiala asupra performantelor si simtul responsabilitati.
Daca ar fi sa facem un ,,portret" al managerului american acesta se caracterizeaza prin faptul ca are simtul afacerii, castiga primii sai bani in adolescenta, isi finanteaza in parte studiile lucrand cu jumatate de norma, facand din pregatirea sa o investitie personala.
Principala caracteristica a sistemului de recompense practicat la nivelul companiilor din Japonia o constituie recompensarea in functie de criteriul vechimea in munca. Angajatii beneficiaza, pe langa salarii, de posibilitatea obtinerii unor prime, sporuri pentru conditii de munca grele, conditii de munca periculoase si pentru orele suplimentare efectuate in decursul unei anumite perioade de timp. Ajutorul social acordat de catre companii propriilor salariati consta in: imprumuturi cu dobanda redusa si dobanzi mai mari pentru sumele investite in companie. Principalele criterii in functie de care este acordat ajutorul social sunt: situatia sociala si familiala a respectivilor angajati.
O alta particularitate a sistemului japonez de salarizare o reprezinta modalitatea de fixare a salariilor. De exemplu, managerul unei companii nu negociaza o marire de salariu sub presiunea amenintarilor ca pleaca din firma sau daca se incalca politica in domeniul eticii promovata la nivelul companiei. In general, veniturile salariale sunt stabilite pe baza unei scale de salarii predeterminata, calculata in functie de vechimea in munca.
Salariul de merit, ca plata aditionala acordata salariatilor in companiile japoneze, este stabilit de catre manageri, pe baza aprecierilor pe care acestia le fac cu privire la meritul propriilor subordonati.


Fisiere in arhiva (1):

  • Diferente intre Nivelul Veniturilor Managerilor Americani si Japonezi.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!