Dialog social întreprindere

Cuprins referat Cum descarc?

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I. TEHNICI CE CONTRIBUIE LA EFICIENTA ACTIVITATII IN INTREPRINDERE 4
1.1. Inovatia si scimbarea organizationala 4
CAPITOLUL II Date generale despre functionarea SRL <<CANONIC TUR>> 9
CONCLUZII SI RECOMANDARI 13


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE

In prezenta lucrare vreau sa vorbesc despre necesitatea dezvoltarii managementului organizational de la noi din tara, folosind ca exemplu o organizatie cu profil turistic. Managementul constituie un domeniu de maxima importanta, acestaeste un element important in dezvoltarea economiei statului si crearea imaginii favorabile a R. Moldova in strainatate. 
Actualitatea acestei temi constituie o prioritate a cercetarilor de acest gen din tara, deoarece mangemetul a devenit un liantal oricarei ramuri economice de importanta majora in marea majoritate a tarilor dezvoltate. 
Cu referire la partea practica, managementul in intreprinderile turistice se dezvolta si in tara noastra nu doar sub aspect teoretic ci si sub aspect practic, in acest sens, capitolul II al acestei lucrari demonstreaza cele enuntate mai sus.
Prin mecanismul sau de dezvoltare economia de piata se bazeaza pe concurenta si competitivitate. Reusesc intotdeauna acei manageri, care au o deosebita capacitate de conducere si organizare si care se adapteaza rapid la cerintele pietei. In conditiile actuale suntem martori ai unui proces in care unele intreprinderi din domeniul turismului isi demonstreaza viabilitatea si posibilitatile de dezvoltare viitoare, in timp ce altele bat pasul pe loc sau sunt intr-o stare falimentara. 
Alaturi de cele prezentate, tot in sarcina managementului intra si asigurarea infrastructurii financiare a intreprinderii, prin: identificarea potentialelor surse de finantare; atragerea celor mai eficiente surse, in functie de necesitatile de acoperire, dar si de cel al costului capitalului; stabilirea strategiilor si tacticilor de actiune in concordanta cu politica generala a firmei si cu obiectivele corporative din domeniile financiar, personal, marketing; accelerarea circuitului capitalului; asigurarea echilibrului financiar;
Managementul unei firme inregistreaza succes atunci cand detine un control cat mai de plin asupra constrangerilor la care este supusa activitatea intreprinderii. El trebuie sa actioneze coordonat cu toate departamentele din cadrul intreprinderii, daca se doreste ca aceasta sa functioneze cat mai eficient posibil.
Scopul acestei lucrari este de a elucida theoretic si practic implementarea managementului profesionist la nivelul intreprinderilor de profil, de conditionarea de reproiectarea sistemelor de management, corespunzator mecanismelor si cerintelor economiei de piata. Efortul de invatare rapida a noilor mecanisme presupune o viziune integrala a cunostintelor manageriale, economice, comerciale, tehnice, tehnologice si psihologice, pentru ca fiecare conducator sa-si poata exercita bine misiunile pe care le are. La nivelul intreprinderii, restructurarea manageriala repune in discutie echilibrul intre deschiderea managerilor catre mediul exterior intreprinderii, cu mult mai manifestata si concentrarea pe mecanismele de conducere interna, care, in noile conditii, pot fi stapanite, prin efortul delegarii de autoritate, de catre alte categorii de conducatori. 
Inteligenta si organizarea, probate prin rezultate, ordinea in valori - mai mult ca oricand necesara, spiritul practic si de initiativa sunt directive care tin de managementul modern si a caror aplicare corecta va revitaliza, cu siguranta, economia Republicii Moldova.


Fisiere in arhiva (1):

  • Dialog Social Intreprindere.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!